#1 SAY NO TO FAT ACCEPTANCE!

Gubitak težine svodi se jednostavno na potrošnju više kalorija od onoga što unesemo. To možemo učiniti smanjenim unosom onih “extra” kalorija koje pronalazimo u hrani a pogotovo u pićima, te povećanjem potrošnje kalorija tjelesnom aktivnosti. !!!

Pretilost znatno smanjuje kvalitetu našeg života, od kardiovaskularnih problema, šećerne bolesti, do jednostavnog nedostatka kondicije.

Pretilost može dovesti do degenerativnog artritisa, osobito zglobova koji nose težinu tijela. Česte su kožne promjene kao pojačano znojenje. Pretilost vjerojatno stvara sklonost sindromu policističnih jajnika, gihtu, dubokoj venskoj trombozi i plućnoj emboliji, kao i mnogim oblicima raka.

Počnimo s malim koracima, počnimo SADA!

Prvo promjenimo mišljenje o načinu života koji vodimo.

VODA je jedina tekućina koju zaista moramo unositi. !

PREHRANA izbaci prženu hranu.

-Nitko ne kaže da trebamo gladovati, naprotiv tjelu trebamo pružiti sve važne mikro i makro nutrijente kako bi ono moglo normalno funkcionirati, ali oni se ne nalaze u prženoj hrani već u raznolikom povrću i voću te mesu kao izvrsnom izvoru proteina.

TJELOVJEŽBA 30-45 min nikome nije oduzelo pola života.

-Zamjeni jednu epizodu omiljene TV serije sa 30 min trčanja, hodanja, možda se baviti nekim sportom? Šetnjom možeš pronaći nove zanimljive lokacije, prirodne ljepote i poglede sa vrha koji se pamte do kraja života, a što se dogodilo u prošloj epizodi vjerovatno ste već i zaboravili.

ODMOR Nije važno samo spavati više, stvar je spavati kvalitetno.

-7-9h dobrog sna i više je nego dovoljno, ovisno o našim potrebama i navikama nismo svi jednaki. Ali 10-12h spavanja nakon koji se osjećamo kao da nas je kamion pregazio, zaista nije potrebno.

Smanjiti spavanje sa 10h na 8h napravit će veliku razliku. Dodatno vrijeme možete provesti npr. TJELOVJEŽBOM???

Osim količinom sna vrlo je važno pratiti dnevne cikluse. Kad je sunce vani, naše tijelo stvoreno je da budemo budni u tom periodu, jednako tako kad padne noć da smo spremni za krevet. Odlazak na spavanje uvijek u isto vrijeme stvoriti će s vremenom rutinu koja će nam olakšati da zaspemo.

#HumanOptimization #BeTheExample #StartToday #BeGreat #StayHealthy #LiveLong #GrowEveryDay