Apsurd zatvaranja teretana, tehnike disanja i zdravlje nacije: IGOR BLAŽINČIĆ | Human LAB Podcast #21

“Mi smo samo jedan dah u ovom univerzumu”

-IGOR BLAŽINČIĆ

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.


IGOR BLAŽINČIĆ

Moj današnji gost Human LAB Podcasta je Igor Blažinčić. Vlasnik Body & Mind franšize, kineziolog, kondicijski trener, zaljubljenik u košarku i boks te strastveni navijač Dinama.
Čovjek koji jasno zauzima svoj stav. Glasan borac za pravdu. Vrhunski kineziolog i majstor mnogih umijeća.

Pojedinac koji čini razliku. To govorim isključivo zato što Igor živi i propovijeda zdravlje. Prije svega on je pokusni kunić, sve što predlaže i savjetuje najprije isproba na sebi.

U turbulentnih 2h razgovora prošli smo mnoge teme. Veliki dio vremena odvojili smo na trenutnu situaciju lockdowna. Mjerama zatvaranja teretana, i osiromašivanja naroda. Apsurdima stožera s kojima se ne slaže.

Druga tema koja je bila dosta diskutirana bilo je disanje. Kako pravilno disati i šzo sve čini nepravilno disanje. Dotaknuli smo se i Wim Hof metode, Pranayame, Buteyko hladnih kupki.

Kondicijski trener KK Cedevita

Jedan zaista poseban odnos Igor ima prema hrani. Smatra da jedemo previše, i nekvalitetno. Prehrana mu se sastoji uglavnom od hladno prešanih sokova, te minimalno termički obrađenom hranom.

Što je uzemljenje ili popularno Grounding pojasnio nam je. Zašto je dobro hodati bos, disati na nos i provoditi vrijeme vani na svježem zraku neke su od lekcija za koje se nadam da ćete ponijeti sa sobom iz ovog razgovora.

On je dečko iz Kozari Bronxa!

Vaš
-Mateo


Pogledaj razgovor na YouTube-u

Poslušaj nas i na Spotify-u

Poveži se s Igorom

WEB | Instagram | Facebook

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

TIME STAMPS:

00:00 – Intro
03:00 – Zatvaranje teretana koliko apsurdna odluka stožera
16:30 – Posljedice lockdowna
20:10 – Traume i psihički poremećaji
23:40 – Zdravstveni sustav ima problem u korjenu
26:30 – Rješavanje zdravlja i odnosa prema zdravlju, uklanja puno drugih problema u državi
36:00 – Tko je Igor Blažinčić, od malena lud za košarkom, školu nisam volio a na sjeveru maksimira sam ostavio svoju mladost
41:30 – Rutine koje me grade kao pojedinca ali i kao člana zajednice
46:40 – Disanje, preko 90% ljudi na planeti krivo diše, 3 kriva načina disanja
56:30 – Wim Hof disanje, Pranayama, alkemijski aspekti, Buteyko
01:04:40 – Prehrana, sokoterapija, intermittent fasting, što više dišem to manje hrane konzumiram
01:16:25 – Voda je previše zagađena, voda nosi svoju informaciju
01:20:00 – Uzemljenje, Grounding, Hodanje bos
01:22:05 – Oporavak od fizičkih aktivnosti putem prehrane, spavanja, meditacije i tehnikama disanja
01:27:40 – Tko su bili moji mentori, tko je ostvario najveći utjecaja na mene
01:32:45 – Obitelj, patrijarhalni stereotipovi i istinske vrijednosti
01:37:00 – Body & Mind centar, spoj nespojivog, Pilates i kondicijska priprema, Elite Power Flow
01:49:30 – Masti nam ne trebaju u tolikoj mjeri
01:51:10 – U životu apsolutno ništa nije sigurno, okrenuti se prema sebi to je ono što me 2020. naučila.


SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

NIKSEN Hrana za tijelo, um i dugovječnost

Niksen Flow’N’Glow, dnevni nootropic, među svojih 17 aktivnih sastojaka sadrži ekstrakte adaptogena ginsenga, gotu kole, ginkga bilobe, spektar vitamina B, vitamine H i D3 i koenzim Q10. Vitamini B3, B6, B12 i H doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava, a željezo i folna kiselina doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, što ih čini idealnom kombinacijom za ulazak u stanje flowa.

Pojam Nootropic potječe od antičkih grčkih riječi noos koja znači um i tropein koja označava smjer prema, što pojašnjava zašto se popularno još nazivaju i kognitivnim boosterima.

Pojam Nootropic potječe od antičkih grčkih riječi noos koja znači um i tropein koja označava smjer prema, što pojašnjava zašto se popularno još nazivaju i kognitivnim boosterima.

-CIDRANI Prirodni saveznik za jačanje imuniteta

Prvi u Hrvatskoj donosimo živi jabučni ocat s wild mother probiotičkom kulturom – Cidrani Original i Cidrani Honey. Postupkom divlje fermentacije probrane sorte cider jabuka razvija se bogatstvo bakterija i enzima koji služe našoj probavi i jačanju imuniteta, odnosno vraćaju slavu jabučnom octu koji je bio neizostavan dio narodne medicine naših šukunbaka.

Prehrana naših predaka obilovala je i zdravim mastima. Na temelju te tradicije nastao je Cidrani Coco-Ghee, gurmanski spoj termostabilnih uljakoji oživljava kuhinju iz davnina, dajući joj dašak profinjenosti. Zaokružuje svako jelo pripremljeno s ljubavlju i obogaćuje ga nutrijentima.

Pomno biramo naše sastojke i kreiramo inovativne kombinacije kako bismo vam ponudili isključivo visokokvalitetne namirnice s višestrukim funkcijama za tijelo i autentično iskustvo uživanja u okusima koji pobuđuju životni elan.

Tauron beef snacks (Prvi hrvatski Beef Jerky)

Tauron je vrhunski proizvod za sve koji se bave tjelesnim aktivnostima i imaju potrebu unjeti nešto više proteina u svoju prehranu.
Tauron beef snacks napravljeni su od najkvalitetnijeg mesa govedine sadrži samo 4% masti. Ne sadrži ugljikohidrate.

Ako vam je dosta proteinskih pločica onda je Tauron beef proizvod za vas. Nakon treninga kao zasitan i bogat izvor proteina ili na putu kao snack. S obzirom na pakiranje i kako je riječ o dehidriranom proizvodu vrlo je pogodan za sve oblike outdoor aktivnosti. Složenim procesom sušenja zadržava dugotrajnu kvalitetu i stabilnost te ga nije potrebno držati u hladnjaku do otvaranja.

Više na ( https://www.instagram.com/tauron.beef/ )