Barefoot hodanje, sportska medicina, terapija matičnim stanicama :LUKA BOBAN | Human LAB Podcast #41

“Fizikalna terapija na način na koji se provodi u javnim ustanovama nije dovoljno dobra za “obične smrtnike” a kamoli za profesionalne sportaše”

-Luka Boban
Luka Boban Human LAB Podcast #41

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.


Pogledaj razgovor na YouTube-u

Human LAB Podcast YouTube

Poslušaj nas i na Spotify-u

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

LUKA BOBAN

Liječnik na specijalizaciji traumatologije i ortopedije u Njemačkoj klinici. Studirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Nakon toga odradio “sekundarijat” u OB Zabok te se uputio u ostvarivanje svog sna.

Luka Boban Human LAB Podcast #41

Kao liječnik koji je u ovom trenutku specijalizant traumatologije i ortopedije svakoga dana gleda brojne ozlijede što one sportske što nastale uslijed nekog drugog oblika traume.
Osim što je liječnik na specijalizaciji bavi se i sportskom medicinom u vidu liječnika njemačkog Tae Kwon Do saveza ali i za para sportaše.

Luka Boban Human LAB Podcast

Uživajte
-Mateo, Human LAB

Poveži se s Lukom

Instagram | Facebook

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKE OZNAKE:
00:00 – Intro
05:25 – Zašto medicina
15:10 – Razlika između Traumatologije i Ortopedije
19:00 – Kvaliteta fizikalne terapija koju nudi javno-zdravstveni sustav je upitna
26:50 – Što sve možemo raditi u svrhu prevencije ozlijeda
31:00 – Pogreške koje ljudi najčešće rade u rehabilitaciji
39:25 – Kako očuvati kvalitetu koštane strukture
49:05 – Što ortopedi misle o Barefoot hodanju, obući, zdravlju stopala
55:40 – Što je sportska medicina, parasport
01:13:10 – Transgender u sportu
01:21:00 – Ivica Olić kao najveći sportski uzor
01:29:20 – Ruptura i rehabilitacija ahilove tetive
01:37:00 – Liječenje matičnim stanicama
SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

SKILLSHARE

SkillShare je odlična online platforma za učenje. Mjesto gdje na dohvat ruke imate ciljane i specifične edukacije iz toliko različitih područja da ni sami niste svjesni za što se sve može čovjek educirati. Bilo da je riječ o sportu, treningu ili video editingu, produktivnosti ili pak heklanju. Da čak i o heklanju imate edukacije. Nisam ni ja znao. Putem video predavanja koja su uvijek podjeljena u cjeline možete postati profesionalac već danas. Uz svako predavanje najčešće imate i radne zadatke koje možete izvršavati ili se direkno javiti tvorcu predavanja kako bi mu postavili dodatno pitanje.
SkillShare možete isprobati besplatno na mjesec dana putem linka. U tih mjesec dana možete pogledati koliko god stignete bez ograničenja, a ako se i odlučite na Skillshare i dalje. Putem ovog linka dobivate 40% popusta na godišnju pretplatu. Definitivno najbolje uložen novac u vlastitu edukaciju!! Dakle za besplatni probni mjesec i 40% popusta prijavite se na SkillShare Putem linka ( https://skillshare.eqcm.net/humanlab )

LAZARUS COFFEE

Lazarus Coffee – Njihova misija je približiti ovu vrstu kave svakom kavoljupcu u Hrvatskoj i oduševiti svaki ukus. Specialty kava mnogo je više od samo kave. Ona je rezultat pomnog branja svakog zrna na farmama daleke Nikaragve i Kostarike, sigurnog transporta te prženja i same pripreme našeg omiljenog napitka.
Prosječnih proizvoda ima dovoljno, i baš vam zato žele pružiti specialty. Jer prosječan život nije za nas! Budi iznad prosjeka, biraj Lazarus coffee baš kao što sam ga odabrao i ja.
Kao osoba koja obožava pravi okus kave tako sam napokon pronašao i ja svog dobavljača. Moj osobni izbor je Brazil. U ponudi su vam razne granulacije. Kavu možete naručiti u: zrnu, za tursku, espresso aparat, moka, ili french press. Možete iznajmiti kafe aparat ili pak dogovoriti pretplatu gdje će svakog mjeseca na vašu adresu stizati doza kvalitetne kave. A sve to možete provjetiti na linku https://bit.ly/3d9mIlK

JEDNOKRATNA DONACIJA PUTEM PAYPAL-a

Naš rad možete podržati i jednokratnim donacijama putem PayPal-a. Ukoliko jednostavno želite zahvaliti za trud i rad koji ulažem u ovaj podcast onda je ovo najbolji način. A ja obećavam kako će sav novac biti uložen u podizanje kvalitete podcasta. Link za direktnu uplatu! ( https://paypal.me/humanlabpodcast )
U svakom slučaju nemoj se osjećati loše ako to sada ne možeš učiniti. I lajk i komentar jednako su vrijedni kao i donacija. A možeš čak i podjeliti sa svojim društvom ovu epizodu.

PRETPLATI SE BESPLATNO NA TJEDNI NEWSLETTER: http://eepurl.com/gJvWcL Mjesto gdje ćeš svakoga tjedno na svoju emali adresu dobivati nove ažurirane informacije iz područja kao što su Zdravlje, Fitness, Dugovječnost, Medicina i mnoge druge srodne teme. Mjesto za nove diskusije i rasprave oko novih istraživanja. Odlična prilika za skupiti hrpu super korisnih i provjerenih informacija s kojima ćeš rasti i razvijati svoj intelekt i sposobnosti!!