HRANA ZBOG KOJE SMO ZDAVIJI, SNAŽNIJI I DULJE ŽIVIMO: Bruno Balen | Human LAB Podcast #19

“Hrvatska ima perspektivu da postane prva wellbeing oaza na svijetu”

-Bruno Balen

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.

Priroda nam je dala sve što nam je potrebno kako bi smo živjeli dug život. Ovo dug moj današnji gost shvaća potpuno drugačije od onoga na što smo navikli. njegovo poimanje dugog života nije 70, 80, pa čak niti 100 godina, on smatra kako se nalazimo u razdoblju gdje bi se život mogao produžiti na 150 pa čak i više godina.


Bruno Balen osnivač je dva brenda jedan pod nazivom NIKSEN drugi CIDRANI.
Bruno je izuzetna persona, jako elokventan i inteligentan sugovornik. Bogat znanjem i iskustvom o ljudskom tijelu i organizmu kao cjelini koja je prožeta prirodom u svakom njenom aspektu.
On prije svega svojim primjerom pokazuje kako sve ove darove prirode možemo iskorisitit. Svaki od proizvoda testirao je na sebi i nastavio korisitit svakodnevno.


Razgovarali smo o temama poput benefita buletproof kave, kofeina, raznih stimulansa mozga, Wim Hof metodi koju je naučio od prvog učenika samog Wim Hofa. Razgovarali smo i o životu preko 150 pa čak i 200 godina. Pričali smo i o polyfenolima prostituiranom riječi koju mnogi stavljaju u opis svog proizvoda a nemaju ga dovoljno niti za ispitivanje a kamoli za neki njegov učinak.


Rituali koje svakodnevno implementira kada god stigne doprinose normalnom funkcioniranju unatoč užurbanom životu. Meditacija, čitanje, tehnike disanja, izlaganje hladnoći, vizualizacija i još puno toga predlaže svima da probaju.
Niksen kao brend koji štedi vrijeme, olakšava konzumaciju, smanjujući vrijeme pripreme, štedi prostor i ne zahtjeva dodatnu opremu. Bilo da je riječ o kavi vrhunskog okusa za koju nije potrebna čak niti toplava voda ili o vrhunskom suplementu koji sadrži gotovo sve što bi jednom čovjeku trebalo tu je Niksen.
Prije više desetaka godina počelo se razgovarati o jabučnom octu kao lijeku za “Sve”. Vrlo brzo to su počeli korisitit svi marketinški strojevi. Prezentirali su jabučni ocat kao jedino što vam je potrebno za mršavljenje, bolju krvnu sliku, probavu, sretniji život.


Možda su bili u pravu ali sigurno da nisu imali pravi proizvod za to. Uslijed proizvodnje jabučnog octa kako bi bili sigurni u njegovu biološku stabilnost najčešće su sterilizirali taj isti jabučni ocat i uništili time onu najveću njegovu kvalitetu a to je mikrobiom koji se nalazi unutra.
Cidrani jabučni ocat divlje je fermentirani ocat koji sdži wild mother kulturu. Obradom Cidrani jabučnog octa zadržana je ona prirodna i živa struktura koja čini sve ono što bi jedan kvalitetni jabučni ocat trebao činiti.


Pogledaj razgovor na YouTube-u

Poslušaj nas i na Spotify-u

Poveži se s Brunom

WEB | Instagram | Facebook

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

TIME STAMPS:

TIME STSMPS
00:00 Intro
03:27 Doručak bogat mastima, jutarnja rutina
05:55 Već kao mali sam prodavao školjke, znam sam što želim biti
08:19 Formalno i neformalno obrazovanje
11:34 Kako sam postao instruktor Wim Hof Metode disanja
15:04 Benefiti Wim Hof metode disanja
19:54 Živjeti rituale unutar kaosa
21:24 Daleko smo od 100% Zato što smo lijeni i težimo komforu
23:54 Kako su ljudi prije 100 godina živjeli
25:12 Što znači pojam NIKSEN, Kako je nastao Cidrani
26:54 Stara slava Jabučnog octa, Što su to Polyfenoli
29:55 Zašto konzumirati jabučni ocat
32:39 Wild mother kultura
36:15 Kombucha
44:24 Niksen nizozemski pojam ne rada ničeg
49:14 Kofein, svjetski najpoznatiji nootropik
51:32 Bulletproof kava najbolji biohack ikada
59:35 Zašto su Masti u odnosu na ugljikohidrate možda bolji izbor, stvaranje ketona
01:01:24 Kako ponovno vratiti fokus
01:04:55 Ima li meditacija smisla?
01:09:24 Kako se putem marketinga oblikuje naša svijest
01:14:21 Što su to Nootropici, kako smo proizveli Nootropic koji potiče naš lifesyle
01:17:25 Bullet jurnal
01:29:14 5. Industrijska revolucija, Hrvatska kao wellbeing oaza
01:41:40 Na koji način se treneri moraju prilagoditi novom tržištu
01:49:34 Future Casting

SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

NIKSEN Hrana za tijelo, um i dugovječnost

Niksen Flow’N’Glow, dnevni nootropic, među svojih 17 aktivnih sastojaka sadrži ekstrakte adaptogena ginsenga, gotu kole, ginkga bilobe, spektar vitamina B, vitamine H i D3 i koenzim Q10. Vitamini B3, B6, B12 i H doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava, a željezo i folna kiselina doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, što ih čini idealnom kombinacijom za ulazak u stanje flowa.

Pojam Nootropic potječe od antičkih grčkih riječi noos koja znači um i tropein koja označava smjer prema, što pojašnjava zašto se popularno još nazivaju i kognitivnim boosterima.

Pojam Nootropic potječe od antičkih grčkih riječi noos koja znači um i tropein koja označava smjer prema, što pojašnjava zašto se popularno još nazivaju i kognitivnim boosterima.

-CIDRANI Prirodni saveznik za jačanje imuniteta

Prvi u Hrvatskoj donosimo živi jabučni ocat s wild mother probiotičkom kulturom – Cidrani Original i Cidrani Honey. Postupkom divlje fermentacije probrane sorte cider jabuka razvija se bogatstvo bakterija i enzima koji služe našoj probavi i jačanju imuniteta, odnosno vraćaju slavu jabučnom octu koji je bio neizostavan dio narodne medicine naših šukunbaka.

Prehrana naših predaka obilovala je i zdravim mastima. Na temelju te tradicije nastao je Cidrani Coco-Ghee, gurmanski spoj termostabilnih uljakoji oživljava kuhinju iz davnina, dajući joj dašak profinjenosti. Zaokružuje svako jelo pripremljeno s ljubavlju i obogaćuje ga nutrijentima.

Pomno biramo naše sastojke i kreiramo inovativne kombinacije kako bismo vam ponudili isključivo visokokvalitetne namirnice s višestrukim funkcijama za tijelo i autentično iskustvo uživanja u okusima koji pobuđuju životni elan.

Tauron beef snacks (Prvi hrvatski Beef Jerky)

Tauron je vrhunski proizvod za sve koji se bave tjelesnim aktivnostima i imaju potrebu unjeti nešto više proteina u svoju prehranu.
Tauron beef snacks napravljeni su od najkvalitetnijeg mesa govedine sadrži samo 4% masti. Ne sadrži ugljikohidrate.

Ako vam je dosta proteinskih pločica onda je Tauron beef proizvod za vas. Nakon treninga kao zasitan i bogat izvor proteina ili na putu kao snack. S obzirom na pakiranje i kako je riječ o dehidriranom proizvodu vrlo je pogodan za sve oblike outdoor aktivnosti. Složenim procesom sušenja zadržava dugotrajnu kvalitetu i stabilnost te ga nije potrebno držati u hladnjaku do otvaranja.

Više na ( https://www.instagram.com/tauron.beef/ )