Carstvo mikrobioma: Kako prehrana, post i druge intervencije utječu na vaše zdravlje: dr. ANDRIJA KARAČIĆ | Human LAB Podcast #52

“Crijevni mikrobiom nije samo prehrana i probava. Crijevni mikrobiom je regulator procesa našeg organizma – od psihe do kože”

-Andrija Karačić
Andrija Karačić Human LAB Podcast #52

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.

HUMAN LAB HUB – TVOJA ULTIMATIVNA FITNESS ZAJEDNICA

Ako želite biti okruženi najboljim stručnjacima na dohvat ruke, Human LAB Hub je pravo mjesto za vas. Bez obzira trebate li pomoć u: kondicijskoj pripremi, bodybuildingu, kineziterapiji, nutricionizmu, psihologiji, fitness business marketingu ili želite ostvariti kvalitetnu dugovječnost.
https://humanlabhub.com/


Pogledaj razgovor na YouTube-u

Human LAB Podcast YouTube

Poslušaj nas i na Spotify-u

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

U svijetu u kojem želimo više od života, Human LAB Premium je zamišlja kao zajednica pojedinaca koji žele postići više. Kako bi osigurali da imate sve informacije i znanja potrebne za život duži i zdraviji, preporučujemo da se pridružite našoj zajednici kroz naš premium program na Patreonu.

ANDRIJA KARAČIĆ

Andrija Karačić, specijalizant abdominalne kirurgije, stručnjak za crijevni mikrobiom koji je svoje teorijsko znanje počeo primjenjivati u praksi. Osnivač je CCM-a – Centra za Crijevni mikrobiom te autor nekoliko znanstvenih projekata na području probave i crijevnog mikrobioma.

Andrija Kračić – Centar za crijevni mikrobiom CCM

Kao liječnik na specijalizaciji Andrija nam je u jednoj vrlo edukativnoj epizodi pokušao odgonetnuti brojna pitanja. Kako i na koji način naš crijevni mikrobiom u suradnji sa našim probavnim traktom obrađuje hranu te šalje informacije do ostatka organizma.
Vrlo kompleksan proces pokušao je pojasniti kako bi svakom laiku bilo jasno.

Rad dr. Karačića sve više privlači pažnje a kako nova istraživanja dolaze tako se i opseg njegovog posla povećava. Ušli smo u stoljeće u kojem će crijevni mirkbiom dobiti zasluženu ulogu.

Čemu sve on služi, na koji način se razvija te kako iskoristiti maksimum poslušajte u novoj epizodi Human LAB Podcasta.

Andrija Karačić za Human LAB Podcast

#HumanLAB #Podcast #CCM #Crijenvimikrobiom #gutbrainconnection #GutHealth


-Mateo, Human LAB

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKE OZNAKE:

[00:00] – U ovoj epizodi
01:30 Gut-brain povezanost
08:30 Autizam i autoimune bolesti
10:40 Psihički poremećaji i crijevni mikrobiom
13:00 Šteta nastala upotrebom antibiotika
16:00 Promjena prehrane kroz povijest i utjecaj na probavu
22:45 Najvažnija uloga crijevnog mikrobioma
30:30 Razvoj crijevnog mirkovioma od rođenja
33:00 Sastavni djelovi probavnog sustava
40:00 SIBO
44:00 Što su probiotici i kako ih koristiti?
52:00 Kako je nastao Centar za Crijevni Mikrobiom CCM
01:03:00 Kako povratiti funkcionalnost crijevnog mikrobioma
01:12:50 Kako hrana stvara upalni proces organizma
01:18:50 Kožne promjene kao posljedica loše probave
01:22:25 Intermittent fasting i ostali oblici post-a na probavu i crijevni mikrobiom
01:29:00 Kako se pripremiti za produljeni post
01:34:31 Tko bi trebao izbjegavati post
01:40:00 Sezonalnost u prehrani je povezana sa potrebama crijevnog mikrobioma
01:47:30 Utjecaj nespavanja na crijevni mikrobiom
01:53:00 Konzumacija alkohola
01:58:00 Kako umiriti probavne poteškoće
02:00:00 Klistir/Klizma
02:03:00 Uloga slijepog crijeva
SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

Učinite svoj život zdravijim i jačim s My Protein proizvodima! Kao ljubitelj fitnessa i zdrave prehrane, nećete žaliti što ste odabrali jednog od vodećih proizvođača dodataka prehrani i sportske prehrane. My Protein nudi širok izbor proizvoda za izgradnju mišića, gubitak težine, poboljšanje performansi i općenito zdravlje, sastavljenih od visokokvalitetnih sastojaka podvrgnutih rigoroznoj kontroli kvalitete.

Osigurajte 40% popusta na cijelu narudžbu korištenjem koda MATEO-R7E ili putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E. Iskoristite ovu priliku da isprobate neke od najboljih proizvoda za zdravu prehranu i učinite svoje zdravlje prioritetom.

ANI BIOME

Ani Biome je hrvatski startup koji pruža inovativno rješenje za preventivnu medicinu. Putem personalizirane preporuke i proizvoda iz njihove kolekcije, pomažu u poboljšanju gut healtha i crijevnog mikrobioma. Personalizaciju postižu korištenjem dva testa (Age i Belly) te aplikacije koja uči o vašim navikama i raspoloženju te vam pruža potrebne informacije i znanja za unaprjeđenje vašeg crijevnog mikrobioma.

Korištenjem linka (https://anibiome.ai?bg_ref=1zeOrvwkMt) ili promo koda HUMANLAB, ostvarite 20% popusta na mikronapitke i 10% popusta na sve testove! Učinite korak u poboljšanju vašeg zdravlja i unaprjeđenju probave uz Ani Biome!

HUMAN LAB PREMIUM

U svijetu u kojem želimo više od života, Human LAB Premium je zamišlja kao zajednica pojedinaca koji žele postići više. Kako bi osigurali da imate sve informacije i znanja potrebne za život duži i zdraviji, preporučujemo da se pridružite našoj zajednici kroz naš premium program na Patreonu.

Kao član, imat ćete pristup posebnim sadržajima i bonusima koje ne nudimo drugim slušateljima. To uključuje mjesečne Q&A s voditeljima, pristup našoj online zajednici za razgovore i sugestije, raniji pristup novim epizodama, te slušanje bez reklama. Vaša financijska podrška će biti uložena u redovito objavljivanje i poboljšanje sadržaja, što znači da ćete imati ad-free iskustvo slušanja.

Uz Supporter članstvo za 3€ mjesečno, imat ćete pristup bonusima poput live Q&A-a, online zajednice, ranijeg pristupa novim epizodama i ad-free slušanja.

Ako želite još više, Human LAB Premium članstvo od 7.99€ mjesečno pruža dodatne pogodnosti poput posebne epizode s gostima Andrea Solomun i Sebastijan Orlić, te povećane mogućnosti sudjelovanja u razgovorima i diskusijama u privatnoj zajednici.

Budite dio naše zajednice i pridružite nam se na putu prema višem životu. Hvala na vašoj podršci!

Više informacija na linku: https://www.patreon.com/humanlabpodcast