DIGITALNI NOMAD – životni stil modernog čovjeka: Tomislav Pancirov | HUMAN LAB PODCAST #18

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.

Život bez lokacijske ovisnosti danas više i nije tako neobičan. Mnogi su razlozi za to. Sloboda koju smo izgubili sad je opet dostupna.

Današnji gost je ekspert u tom području. Tomislav Pancirov dugogodišnji je praktikant ovog načina života. On je lifestyle poduzetnik, digitalni nomad, marketinški stručnjak te jedna veoma pozitivna osoba.

TOMISLAV PANCIROV – Digitalni Nomad

Nomadi (grčki nomás, mjesto ispaše) su ljudi i društva koji zbog kulturoloških, ekonomskih ili drugih uvjerenja nisu prihvatili sjedalački način života. Digitalni nomad upravo je to, osoba koja nije prihvatila sjedilački način života u digitalno doba. Koristeći suvremene metode komuniciranja i poslovanja kreiraju način života kojim nisu isključivo vezani za jedno mjesto.
Prvenstveno se to odnosi na posao. Dakle sve poslove koji oni rade mogu obavljati sa bilo koje lokacije na svijetu, dokle god imaju pristup internetu.

Što Tomislav kaže o sebi “Život se ne bi trebao prilagođavati poslu, već posao životu.” Upravo zato sam nakon niza pozicija u marketinškim agencijama i korporacijama postao lifestyle poduzetnik s jednom osnovnom idejom – biti sretan. ( http://tomislavpancirov.com/ )

Lifestyle poduzetništvo stavlja kvalitetu života ispred potencijalnog profita. Svi žele biti sretni, to nam je u ljudskoj naravi. Težimo tome da nam dan započinje lijepo i bude ispunjen do najviših mogućih granica. Nažalost, negdje na putu se često izgubimo. Uklopimo se u okvir i radimo za tuđe snove.

Prošao sam više jako dobrih firmi i radio sa super ljudima, ali nakon perioda od nekih dvije godine svaki put bih shvatio kako nisam sretan. Sada sam zaista postao sretan uz pomoć svoje digitalne karijere i nomadstva, a siguran sam da i vi možete napraviti za sebe puno u tom području. Što vama predstavlja uspjeh? Redefinirajte ga i postanite beskompromisni po pitanju svoje sreće.” (Preuzeto sa Tomislavove službene stranice)

Danas u digitalnom dobu mogućnosti su neograničene. Možemo živjeti životom upravo onakvim kakvim smo ga zamišljali. To ne znači život bez posla ili obaveza. Već život ispunjen radom koji sami smatramo kvalitetnim i u kojeg ćemo uložiti sav svoj trud i volju.

Za takav život potrebna je hrabrost. Hrabrost za izaći izvan okvira koji su nam nametnuti. Možemo okrivljivati društvo, roditelje, državu ili bilo koga drugoga no u te okvire smo se sami postavili. I zato jedino mi imamo tu mogućnost izaći izvan njih.
Tomislav je jedan od onih kojima to uspijeva. Živi život onakvim kakvim on to želi. Radi kad hoće, što želi i s kim hoće.

Za takav život potrebna je hrabrost. Hrabrost za izaći izvan okvira koji su nam nametnuti. Možemo okrivljivati društvo, roditelje, državu ili bilo koga drugoga no u te okvire smo se sami postavili. I zato jedino mi imamo tu mogućnost izaći izvan njih.
Tomislav je jedan od onih kojima to uspijeva. Živi život onakvim kakvim on to želi. Radi kad hoće, što želi i s kim hoće.

Kako je i sam rekao nekada mu se čini da radi i puno više nego u vrijeme kada je “Morao” raditi standardne poslove. Ali to dolazi samo it čiste volje i motivacije za rad na stvarima koje je on dabrao i za koje smatra da ga čine stretijom i boljom osobom.

Tako je nastao i koncept lifestyle poduzetništva.
Takav odnos prema poslu čini nas zadovoljnijim osobama. A što smo mi zadovoljniji i naš život ima više smisla, to je kvaliteta bolja.
Kada smo zadovoljni poslom koji radimo i naše tijelo to osjeća. Manje smo pod stresom, više toga želimo raditi. Kao rezultat toga bolje se odnosimo prema vlastitom tijelu. Jer pozitivno okruženje potiče nas na pozitivne odluke. Kvalitetnije odabiremo hranu s kojom ćemo oplemenjivati naš organizam, više ćemo ulagati energije u stvaranje kvalitetnih odnosa.

Ovakvim načinom razmišljanja stvaramo pozitivno ozračje u našem životu što doprinosi kvaliteti jednako kao i duljini života.

Pogledaj razgovor na YouTube-u

Potraži nas i na Spotify-u

Poveži se s Tomislavom

WEB | YouTube | Instagram | LinkedIN | Facebook

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

TIME STAMPS:

SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

Tauron beef snacks (Beef Jerky)

U pitanju je Tauron beef snacks. Tauron je vrhunski proizvod za sve koji se bave tjelesnim aktivnostima i imaju potrebu unjeti nešto više proteina u svoju prehranu.
Tauron beef snacks napravljeni su od najkvalitetnijeg mesa govedine sadrži samo 4% masti. Ne sadrži ugljikohidrate.

Ako vam je dosta proteinskih pločica onda je Tauron beef proizvod za vas. Nakon treninga kao zasitan i bogat izvor proteina ili na putu kao snack. S obzirom na pakiranje i kako je riječ o dehidriranom proizvodu vrlo je pogodan za sve oblike outdoor aktivnosti. Složenim procesom sušenja zadržava dugotrajnu kvalitetu i stabilnost te ga nije potrebno držati u hladnjaku do otvaranja.

Više na ( https://www.instagram.com/tauron.beef/ )