Hormonska ravnoteža i kako ju postići – Testosteron i TRT| Nemanja Milović | Human LAB Podcast EP 59

“Nemojte da zbog nekog idola sa Instagrama ili zbog nekog bodybuildera da uzimate anaboličke steroide jer ćete ugroziti sobstvenu proizvodnju koja jako ćete teško povratiti

-Nemanja Milović
Nemanja Milović | Human LAB Podcast #59

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.

HUMAN LAB HUB – TVOJA ULTIMATIVNA FITNESS ZAJEDNICA

Human LAB Hub – Tvoja Ultimativna Fitness Zajednica

https://humanlabhub.com/


Pogledaj razgovor na YouTube-u

https://www.youtube.com/watch?v=-4D5yBnJsCE
Human LAB Podcast YouTube

Poslušaj nas i na Spotify-u

U svijetu u kojem želimo više od života, Human LAB Premium je zamišlja kao zajednica pojedinaca koji žele postići više. Kako bi osigurali da imate sve informacije i znanja potrebne za život duži i zdraviji, preporučujemo da se pridružite našoj zajednici kroz naš premium program na Patreonu.

NEMANJA MILOVIĆ

U današnjoj epizodi Humane LAB podcasta imamo sam čast još jednom ugostiti Nemanju Milovića. U ovoj epizodi Human LAB podcasta, Nemanja i ja razgovarali smo o hormonskoj ravnoteži i kako je postići, posebno fokusirajući se na testosteron i zamjensku terapiju testosteronom (TRT).

Razgovarali smo o važnosti testosterona za muškarce i kako njegov nedostatak može negativno utjecati na njihovo zdravlje i kvalitetu života. Tijekom razgovora, Nemanja je istaknuo neke zanimljive točke. Prvo, govori o tome kako opadanje razine testosterona postaje sve češće i kod mlađih muškaraca, što može imati ozbiljne posljedice po njihovu fizičku i mentalnu dobrobit. Otkriva kako se mlađima lakše povratiti prirodna proizvodnja testosterona, dok je starijima to često izazovnije. Dalje, Nemanja raspravlja o ulozi testosterona u sportskim performansama, posebno kod sprintera.

Nemanja Milović | Human LAB Podcast

On iznosi primjer slučaja u kojem su muškarci oborili svjetski rekord u plivanju za žene, naglašavajući razlike između muškog i ženskog tijela i hormona. Uz to, on izražava svoju skeptičnost prema ideji uvođenja muškaraca koji se deklariraju kao žene u ženski sport i izražava svoje protivljenje promicanju homoseksualnih trendova. Ova epizoda također dotiče neke važne teme poput utjecaja okoliša na hormonalnu ravnotežu, kao što su prisutnost xenestrogena i nedostatak sna.

Nemanja nudi korisne savjete i strategije za očuvanje ili vraćanje ravnoteže hormona, poput pravilne prehrane, redovite tjelesne aktivnosti i odgovarajućeg sna. Uz to, Nemanja dijeli svoje iskustvo s peptidima kao sredstvom za poboljšanje testosterona, ali ističe važnost kvalitetnih istraživanja i educiranja o ovim supstancama kako bi se izbjegli potencijalni negativni učinci, kao što je smanjen libido ili hormonalne promjene.

Ova epizoda Humane LAB podcasta pruža detaljan i informativan pregled hormonske ravnoteže i testosterona, kao i praktične savjete o tome kako postići i održavati zdravu hormonalnu ravnotežu. Nemanja Milović, kao stručnjak na ovoj temi, pruža vrijedan uvid i osnažuje slušatelje da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem i dobrobiti.

Nemanja Milović i Mateo Ćorluka | Human LAB Podcast 2023.
Nemanja Milović | Human LAB Podcast 2023

#fitness #TRT #testosteron


-Mateo, Human LAB

Potražite nas i na Spotify-u

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKE OZNAKE:

15:09 – Iskustva s peptidima za poboljšanje testosterona
16:38 – Pozitivni efekti koje sam primijetio nakon korištenja peptida
17:58 – Negativne promjene u hormonalnom sustavu nakon duljeg korištenja peptida
19:15 – Važnosti pravilne hormonske ravnoteže i kako neutralizirati negativne posljedice korištenja peptida
21:08 – Činjenice o testosteronu i njegovom utjecaju na zdravlje
23:49 – Uloga dopamina u mentalnom zdravlju i kako povećati nivo dopamina
26:21 – Skeptičnost prema promicanju transrodnih trendova u sportu
28:14 – Utjecaj trčanja na zglobove i tjelesnu težinu
31:16 – Probleme s obnovom hrskavice za ljude s više od 100 kg tjelesne težine
34:09 – Suplementaciji omega-3 masnim kiselinama i njen utjecaju na proizvodnju testosterona
36:12 – Primjeri suplemenata koji mogu pomoći u održavanju hormonalne ravnoteže i rizik alopecije povezane s testosteronom
38:24 – Faktori koji doprinose smanjenju nivoa testosterona i važnost održavanja optimalnih nivoa hormona
40:09 – Utjecaj sporta i nedovoljnog oporavka na fizičko zdravlje
42:54 – Važnost pravilnog razumijevanja i praćenja vlastitog tijela
45:09 – Moji planovi za pokretanje posla vezanog uz praćenje glukoze na tržištu.

HUMAN LAB HUB – TVOJA ULTIMATIVNA FITNESS ZAJEDNICA

Ako želite biti okruženi najboljim stručnjacima na dohvat ruke, Human LAB Hub je pravo mjesto za vas. Bez obzira trebate li pomoć u: kondicijskoj pripremi, bodybuildingu, kineziterapiji, nutricionizmu, psihologiji, fitness business marketingu ili želite ostvariti kvalitetnu dugovječnost. Human LAB Hub je mjesto za tebe!
https://humanlabhub.com/SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

FTB – Feed The Beast Nutrition: https://ftbnutrition.hr/
CCM – Centar za crijevni mikrobiom: https://ccm.hr/

HUMAN LAB PREMIUM

Kao član, imat ćete pristup posebnim sadržajima i bonusima koje ne nudimo drugim slušateljima. To uključuje Q&A s voditeljem, pristup našoj online zajednici za razgovore i sugestije, raniji pristup novim epizodama, te slušanje bez reklama. Vaša financijska podrška će biti uložena u redovito objavljivanje i poboljšanje sadržaja, što znači da ćete imati ad-free iskustvo slušanja.

Uz Supporter članstvo za 7,99€ mjesečno, imat ćete pristup bonusima poput live Q&A-a, online zajednice, ranijeg pristupa novim epizodama i ad-free slušanja.

Ako želite biti onaj koji zaista cijeni naš rad onda imate i veće razine podrške!

Budite dio naše zajednice i pridružite nam se na putu prema višem životu. Hvala na vašoj podršci!

Više informacija na linku: https://www.patreon.com/humanlabpodcast

Human LAB Hub – Tvoja Ultimativna Fitness Zajednica