Thru Hiker hodanjem od Meksika do Kanade tražio odgovore: Nikola Horvat | Human LAB Podcast #10

Nikola Horvat ili u društvu hodača poznatiji kao Tesla, hrvatski je teolog, putopisac i Thru Hiker.

Tisuće prehodanih kilometara, predavač sa preko 70 putopisnih predavanja, izdavač, avanturist, ima dva dokumentarna filma iza sebe i treći u izradi.


Na svome putu Pacific Crest Trail sustigle su ga mnoge životne nevolje, i njegov život se uvelike promijenio. No on nije odustao. Situacija s kojom se on u tome trenutku našao najbolje je opisana u njegovom dokumentarnom filmu:

Pacific Crest Trail – Tesla: Year of the beginning je dokumentarni film nastao nakon što sam prehodao PCT 2016. godine. No, kako je sve krenulo? Naći dobrog režisera nije lako. Nikako nisam želio sam sastavljati video materijale s puta jer se nisam smatrao pravom osobom za to. Trebao mi je netko objektivan i s mnogo iskustva. Prvo ime koje se pojavilo je bilo Tin Borovčak. Ponudio mi je petanesto minutni film, no ja sam htio cjelovečernje izdanje i ostavio Tinov kontakt po strani. Prošao je koji mjesec, a ja sam uvidio da je bolje imati petnaesto minutni film nego ga uopće ne imati. Dogovorili smo sastanak, a ostalo je povijest. Film je postigao dobar uspjeh, dvije nagrade na festivalima, a gledatelji gotovo bez iznimke dobro reagiraju. Pogledajte ga i prosudite sami.

Nikola je čovjek sa mnogo sposobnosti, outdoor tehnike, govorništvo, video produkcija, izdavaštvo, rad na radiju, profesor je vjeronauka i zaljubljenik u prirodu. U ovom trenutku traži posao koji bi mu služio kao sidro za njegove daljnje avanture.
horvatinjos@gmail.com

Kao što možete vidjeti i jako dobar fotograf.

Nikola je jedna interesantna osoba, neobična, staložena i ekspresivna. Možda je najbolje da prosudite sami i provjerite o kakvoj je osobi riječ.


“Svemir je spor, Zemlja također. I divljina je spora, poput naše nutrine, možda nam baš zato najviše daruje kada do nje dođemo sporo, hodajući…” ivajte, Vaš

-Mateo

Listen to Stitcher

SHOW NOTES

Pozadina, kontekst, Poveznice

NIKOLA HORVAT
Instagram
Facebook
Web
Dokumentarni Filmovi
Knjige

TIME STAMPS
00:31 – Što je Thru Hike
03:34 – Kako je nastao nadimak Tesla
19:45 – Kako se pojavilo pitanje Why do I Hike?
24:42 – Koliko je zapravo zahtijevno spustiti se u Grand Canyon
46:55 – Hrana, gubitak kilograma, outdoor oprema i teški ruksak
55:00 – Ima jutra kada ono baš ne ide
57:05 – CLDT Croatian long distance trail
01:02:00 – Pogreške početnika Thru Hikinga
01:06:30 – Tražim posao a ovo su moje kompetencije
01:10:30 – Odgovor na pitanje zašto hodam!

KAKO MOGU PODRŽATI PODCAST?

Reci svojim prijateljima i podjeli na društvenim mrežama.

Sigurno jedan od najboljih načina kako možete pomoći radu podcasta je da proširite glas o njemu. Što više ljudi zna za njega to je i naš motiv veći.

Posjetite naše društvene mreže

HVALA TI ŠTO PODRŽAVAŠ PODCAST!

Human LAB Podcast je oblik medija preko kojeg ćete sigurno dobiti neku vrijednost. Podcast možete slušati bilo kada i bilo gdje, u video ili audio formatu, online i offline. I zato je njegova velika prednost što ga možete slušati dok obavljate neke zadatke te usput želite čuti nešto korisno i zanimljivo. U vožnji na putu do posla ili dok spremate kuću/stan idealno rješenje.

U razgovoru sa raznim ljudima želim Vam donijeti dio njihovog razmišljanja i iskustva. Njihove ideje i viđenje trenutne situacije. Mi želimo razgovarati o temama koje su bitne i od koje svi mogu imati neke koristi.

Osjećajte se slobodnim ostaviti komentar kakav god on bio, podijeliti sa prijateljima ako mislite da postoji netko tko će imati korist u nekom od razgovora. Šaljite nam poruke, kritike, ideje, pohvale bez ustručavanja tu smo isključivo kako bi smo napravili nešto korisno i pozitivno u današnjem okruženju.

Kako bi smo učinili ovaj podcast još boljim uključite se u raspravu, postavite pitanje, predložite potencijalnog gosta, iznesite svoje mišljenje o temi o kojoj smo razgovarali, jer ovaj razgovor ne završava sa krajem audio/videa on tu tek počinje!

Hvala Vam na svoj podršci i javite nam se želimo Vas čuti.