HYBRID PERFORMANCE, TRIATLON, ULTRAMARATON, IRONMAN, BOL, WIM HOF: VIDO BOŠKOVIĆ | Human LAB Podcast #25

“Ultramaraton je eating competition”

-Vido Bošković

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.

VIDO BOŠKOVIĆ


Moj današnji gost je Vido Bošković. Hrvatski tiratlonac, maratonac i zaljubljenik u Trail trčanje.

Čovjek kojem je filozofija treninga dizanje teških predmeta i trčanje na duge staze. Kmbinacija koju baš i nemamo priliku vidjeti tako često. Ono što mnogi treneri nikako ne savjetuju svojim klijentima, on upravo to čini. Opire se mnogim današnjim mainstream razmišljanjima i ne komplicira jednostavne stvari.

U razgovoru smo se dotaknuli triatlona njegovih sastavnica, dao nam je vrlo pratkične savjete kako pristupiti treniranju i oporavku od tako zahtjevnih treninga. Razgovarali smo i o boli. Kako nastaje koje sve oblike imamo i kako spriječiti nastanak boli bilo kojeg oblika. Spomenuli smo i Wim Hof tehniku disanja jednako kao i ledene kupke. Dotakli smo se i imuniteta kako ga očuvati i ojačati.


Pogledaj razgovor na YouTube-u

Poslušaj nas i na Spotify-u

Poveži se s Vidom

WEB | Instagram | Facebook

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

TIME STAMPS:

00:00 -Intro
01:50 -Što je hybridni sportaš, Hybrid performance
08:50 -Ili dižeš utege ili trčiš daleko, odluči se, Crossfit, 100milja Istre
18:37 -Tko i što je na mene ostavio najveći utjecaj, važnost intuicije, nepisana pravila, planiranje i programiranje treninga
23:37 -Top-down/Bottom-up pristup treningu
26:25 -Skin in the game
31:00 -Budim se u 04 i 30, Zašto bi to htio
44:36 -Što je triatlon, Pravila i primjeri, Oprema
49:50 -Kako se pripremiti za Triatlon/Ironman
58:05 -Zašto se umaramo, Prevencija kroničnog umora, Rabdomieloza
01:04:25 -Hranjenje za vrijeme ultramaratona, Elektroliti i hidracija
01:16:40 -Zašto je Ironman tako poseban, Pravila i lokacije
01:24:20 -Što je bol i kako nastaje, Psihologija boli, Percepcija boli
01:42:20 -Istezanje prije ili poslje treninga?, Opseg pokreta, Rizik od ozljeda, Nepotrebna hipermobilnost
01:52:20 -Wim Hof metoda disanja, Wim Hof ledena kupka, Hadan tuš, podizanje imuniteta
02:00:20 -Očekivano trajanje života, Metformin za dugovječnost, uloga spavanja

SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

CIDRANI

Cidrani je linija inovativnih premium proizvoda za zdravlje mikrobioma. Jer znate kako kažu „Gut is our second brain“. Cidrani je linija proizvoda koji potiču kvalitetan rast našeg mikrobioma u crijevima. Zdravi i funkcionalni mikrobiom u crijevima pogoduje stvaranju snažnijeg imuniteta. Svatko tko je ikada osjetio probleme s probavom ove proizvode će obožavati. Bilo da je je riječ o ritualnom ispijanju prve to-go Kombuche ili svakodnevni ulazak u dan sa Jabučnim octom, nećete požaliti. Ja sam svoj imunitet ojačao u najboljem trenutku. A nadam se da ćete i vi odabrati nešto za sebe. Sve o proizvodima možete saznati na www.cidrani.com ili na linku u opisu podcasta.

NIKSEN

Niksen proizvodi su spoj prirode i visoke tehnologije koji omogućuje da potpuno prirodnom formulom održavamo puni fokus i mentalnu oštrinu preko dana te smiren um i dubinsku regeneraciju tijekom noći. Definitivno moja preporuka su dnevni i noćni nootropici. Dnevni nootropic Flow N’ Go je korak naprijed u podizanju kvalitete vaših kognitivnih funkcija. Nakon nekoliko dana konzumacije osobno sam primjetio bolju i dulju koncentraciju, lakše zadržavanje fokusa. A ideje jednako kao i informacije samostalno dolaze u pravom trenutku bez duge potrage u mislima. Noćni nootropic pomaže mi dubinskom i kvalitetnom odmoru tijekom noći. Pomaže mi da se isključim od svakodnevnice i prepustim oporavku i regeneraciji tijekom spavanja. cidrani.com/collections/niksen

LAZARUS COFFEE

Dvojica entuzijasta iz Hrvatske pokrenuli su vlastiti brend speciality kave.

Kava nije samo napitak koji pijemo na razne načine, kava je i ritual, običaj, ona je stil života. Uz kavu dogovaramo poslove, učimo za važan ispit, družimo se, upoznajemo druge ljude ili jednostavno uživamo u svom trenutku samoće i upoznajemo sami sebe. Kava često potiče kreativnost i provođenje kvalitetnog vremena s dragim ljudima. Kava nam daje energiju, podiže koncentraciju, čini nas sretnijima, a čak djeluje i kao antioksidans!Dinamika života, mnogo obaveza i aktivnosti zahtjeva od nas budnost i punu pažnju. Baš zato Lazarus coffee je naš novi wake up call! Tvoje nepce bit će ti zahvalno! Kava izvrsnog okusa, na bilo koji način da ju pripremate oni vam osiguravaju kvalitetu. Bilo da uživate u espress-u ili klasičnoj turskoj oni su spremni na sve. Sve o Lazarus kavi pronađi na lazaruscoffee.hr ili na linku u opisu podcasta.