Kako pronaći borca u sebi: Igor Fedel | Human LAB Podcast #15

Bivši MMA borac Igor Fedel danas vrhunski trener, vlasnik svoje dvorane u Puli Cross Sport Pula. To je mjesto gdje Igor gradi ljude.


Gradi ljude na način da im podiže samopouzdanja i pronalazi borca u njima. Kao strastveni zaljubljenik u borilačke sportove, i sam je jedno vrijeme bio aktivan u borbama.

MMA je način življenja. Svaki dan nova je borba. Borba za sebe i svoje bližnje. Svakoga dana trudimo se biti što bolji.
Mnogi od nas u ovom trenutku pronalazimo unutarnje borbe iz kojih možemo izaći kao gubitnici ili pobjednici stvar je na nama. Njegova metoda treniranja je izgraditi ljudima karakter. Karakter koji ostaje i nakon što prestanu trenirati.
On svoje klijente ne pokušava naučiti nove metode treniranja već ih uči zašto je važno trenirati, ugraditi im zdrave navike te potaknuti da se brinu o sebi i svome zdravlju. Vježbe za trening mogu dobiti bilo gdje ali upornost i volju za treningom možeš dobiti samo na jedan način.

U razgovoru smo se dotaknuli sve većeg problema nestanka muškosti u današnjem društvu. Izgubila se svijest o zdravom stavu jednog muškarca. Što je sve dovelo do toga i u kojem smjeru idemo s tim objasnio je Igor.

Važnost edukacije, i selektivno upijanje znanja danas znači siguran put k uspjehu. U doba kada nam je svijet užurban a način prijenosa informacija znatno brži. Najvažnije je upijati informacije čim brže možemo a pri tome birajući one koje su nama potrebne.

Igor Fedel i Ivan Miličević

Sve više vremena provodimo za televizijom i slušajući vijesti i nepotrebne informacije. Društvene mreže su nas uhvatile u svoju mrežu neprestanog “scrollanja”. A svo to vrijeme bačeno u vjetar možemo iskoristiti upijajući znanja i iskustva.


Zato nas Igor sve uči kako je važno kretati se, boraviti u prirodi, uživati u trenutcima sa obitelji te najvažnije od svega pronaći način za uživanje u društvu samoga sebe. Danas izgubljena vještina a neophodna za psihičko i fizičko zdravlje pojedinca.

Uživajte u razgovoru Igora i mene!
Mateo

Listen to Stitcher

TIME STAMPS:

01:28 – Težnja svakog roditelja
01:45 – Nisam motiviran već discipliniran
03:21 – “Crni pojas” i betonirane šipke
10:27 – U prvom sparingu nećeš izdržati niti 3 minute
14:09 – Intermittent fasting – povećanje hormona rasta, brži oporavak
18:08 – Kakve koristi od rekreativnog bavljenja borilačkim sportom
23:20 – Spuštanje kilaže prije borbe, zdravi način, dopušteno ili ne?
33:50 – Biti muškarac danas, padtestosterona, feminizirani muškarci
46:20 – Koje knjige i seminare bi preporučio svima
53:20 – Iskoristi dosadu, Instant gratifikacija
28:58 – Uklanjanje stereotipa borilačkih sporotva, tko je zaslužan za stereotipove?

IGOR FEDEL
Instagram
Facebook
Cross Sport Pula

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Svakog mjeseca u e-mail sandučić dobiješ mail sa kvalitetnim saržajem iz područja Fitnessa, Zdravlja, Samo-Pomoći. Stvari poput novih znanstvenih članaka, savijeta stručnjaka, besplatnih edukacija, video materijala, knjiga, osvrte na knjige, akcije i popusti, te još mnogo toga.
PRIJAVI SE VEĆ DANAS!
https://mateocorluka.com/humanoptimization/knowledge-lab-newsletter/

Reci svojim prijateljima i podjeli na društvenim mrežama.

Sigurno jedan od najboljih načina kako možete pomoći radu podcasta je da proširite glas o njemu.

Posjetite naše društvene mreže