Jutarnja Rutina

Najvažnija stvar zbog koje se nikada ne uspjevate ustati rano kako ste planirali je zbog toga što nemate postavljena točno određena pravila.

Morning routine Human Optimization

USTATI SE U PRVIH 5 MIN.

-Ustati se odmah nakon što se alarm oglasi izuzetno je važno ali i teško. Prvi zadatak koji je postavljen ispred vas  u novom danu upravo je to, ustati se na vrijeme. Ako ste odradili taj prvi zadatak odlučno i oštro vjerujte mi ostatak dana će pratiti upravo taj ton kojim ste započeli dan. Važno je NIKADA ali NIKADA ne posezati za vašim pamtnim telefonima odmah ujutro. Nemojte upadati u zamku pametnih telefona. Dajte si vrijeme za sebe da se probudite, pokrenete, pogledate oko sebe prije nego idete provjeravati što se dalje u svijetu događa.

Zato obavezno izbjegavajte korištenje pametnih telefona i listanja društvenih mreža, jer sve što vi zapravo radite je provjeravate što su drugi radili i vrlo često završite gledajući neke gluposti poput mačke na skateborad-u ili smiješene kompliacije padova. I zasigurno odgađate ustajanje i upadate u začarani krug, ako nisam do sada ustao još 5 min neće ništa promijeniti. Tada ste već izgubili vaše jutro i često taj cijeli dan.

ČAŠA VODE NA DOHVAT RUKE

-Nakon ustajanja obavezno uzmite čašu sviježe vode. Dok ste vi spavali vaše tijelo obavljalo je niz raznih procesa oporavka vašeg organizma. Razmislite, dok ste spavali, tih 6-7 sati sigurno niste unosili vodu, i budite sigurni da ste u nekom stupnju dehidrirani. Zato osviježite vaše tijelo i osigurajte oprimalnu količinu vode u organizmu. Popijte barem 0,5l vode u prvih 30 minuta vašeg dana i tijelo će vam biti zahvalno. Ako te zanima koliko vode trebaš dnevno piti, možeš saznati ovdje.

PROBUDITE SVOJE TIJELO


-Naravite neki oblik tjelesne aktivnosti, 5 minuta HIIT kardio trening, nekoliko čučnjeva, sklekova ili pak YOGA dati će doznanja vašem tijelu da ste zaista budni. Najbolji način da tijelu kažete da ste budni je da pokrenete cirkulaciju.

HLADAN TUŠ I SAMO HLADAN TUŠ

-Slijedeća stvar na vašem rasporedu trebala bi biti hladan tuš. Ljudi, ne mogu dovoljno naglasiti važnost hladnog tuša za vaše tjelesno ali i mentalno zdavlje. Dobrobiti hladnog tuša su bolja cirkulacija, regulacija hormona, emocionalna ravnoteža ali i riješava kronične glavobolje. Ako uvrstite hladan tuš u vašu dnevnu rutinu  vrlo brzo ćete primjetiti bolju odlučnost, bolji viziju za uspijeh a snaga volje će vas pogoditi kao nikada do sada. O hladnom tušu nešto više pročitajte ovdje.

VI STE ONO ŠTO JEDETE

-Kao zadnju stavku vašeg jutra trebali bi ste vašem tijelu pružiti najbolje gorivo odnosno hranu. Dan započet sa zdravim, doručkom bogatim proteinima i esecijalnim mastima smatrajte kao dar kojim zahvaljujete vašem tijelu na svemu. Jer ako pogledate vaše tijelo je jedino mjesto na kojem možete živjeti i ne možete pobjeći iz njega. Zato prestanite unositi smeće u vaš organizam i počnite svoje tjelo tretirati kao hram.

#HumanOptimization #MyBodyMyTemple #MorningRoutine #Fitness