Mentalni Trening, J3b3š Sutra: Igor Čerenšek| Human LAB Podcast #30

“Ne predviđam prepreke na putu, ali sam spreman da će ih biti i da ću pronaći rješenje”

-Igor Čerenšek

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

IGOR ČERENŠEK

Moj današnji gost je Igor Čerenšek. Hrvatski olimpijac, plivač, psiholog, autor nekoliko knjiga, osnivač Mentalnog Treninga brenda edukacija i edukativnih materijala koje je pokrenuo zajedno sa svojom suprugom Anom. Studirao je psihologiju u SAD-u. Najveći utjecaj ima kada su u pitanju psihoterapija i stress managment.

Iako je krenuo putem sporta odnosno plivanja na kraju je završio u svijetu psihologije. Točnije mentalnom treningu. Mentalni trening je spoj sportske ambicije, ustrajnosti i iskustva u nošenju sa nepovoljnim uvijetima nadopunjen znanjem psihologije. Tako je nastao Mentalni Trening ali i J3b3š Sutra pokret.

Prije samog razgovora pitao sam se što jedan psiholog uopće ima za raditi sa sportašima. Nakon ovog razgovora sve mi je jasnije kako bi svatko bilo da je riječ o sportašu ili pojedincu koji nema veze sa sportom, trebao naučiti neke od lekcija koje Igor nudi.
Strah od javnog nastupa, strah od neuspjeha i brojne druge kočnice u našim životima sputavaju nas da budemo izvrsni.

Kroz razgovor smo se dotaknuli i brojnih drugih tema od roditeljstva, uloge roditelja u kreiranju zdravog okruženja za djete. Razgovarali smo i o zoni, stanju koje je danas poznatije pod nazivom Flow. Trenutak u vremenu i prostoru u kojem smo sigurni da nam sve ide od ruke, potpuna prisutnost u trenutku i ispoljavanje najboljih kvaliteta koje posjednujemo u datoj situaciji. No Flow najčešće traje do trenutka kada ga primjetimo i prenesmo u svijest. Tada on gubi svoj utjecaj i ponovno ga moramo pokušati ostvariti.

Uživajte
-Mateo


Pogledaj razgovor na YouTube-u

https://youtu.be/cIlcRc6mDOg

Poslušaj nas i na Spotify-u

Poveži se s Igorom

LinkedIN | Instagram | Facebook |

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

TIME STAMPS:

VREMENSKE OZNAKE:
00:00 -Intro
01:22 – Jebeš sutra
04:30 – Moj put do bronce na Olimpijskim Igrama
09:10 – Društvo ne voli iznimike, društvo voli prosijek
13:48 – Što psiholog ima tražiti u radu sa sportašem
21:40 – Work-Life balans
30:18 – Moj plan za povratak plivanju
32:31 – Bespotrebno gubljenje vremena na predviđanje problema
41:20 – Što je stres i kako se nositi sa stresnim situacijma
50:30 – Kukavice današnjeg društva
57:32 – Smisao patnje
01:02:00 – Što je Zona ili Flow i kako ju postići
01:13:22 – Što su navike i kako nas one određuju
01:19:30 – Kako prestati pušiti
01:35:25 – Postavljanje ciljeva
01:39:30 – Koja je najvažnija uloga roditelja?
SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

SKILLSHARE

SkillShare je odlična online platforma za učenje. Mjesto gdje na dohvat ruke imate ciljane i specifične edukacije iz toliko različitih područja da ni sami niste svjesni za što se sve može čovjek educirati. Bilo da je riječ o sportu, treningu ili video editingu, produktivnosti ili pak heklanju. Da čak i o heklanju imate edukacije. Nisam ni ja znao. Putem video predavanja koja su uvijek podjeljena u cjeline možete postati profesionalac već danas. Uz svako predavanje najčešće imate i radne zadatke koje možete izvršavati ili se direkno javiti tvorcu predavanja kako bi mu postavili dodatno pitanje.
SkillShare možete isprobati besplatno na mjesec dana putem linka. U tih mjesec dana možete pogledati koliko god stignete bez ograničenja, a ako se i odlučite na Skillshare i dalje. Putem ovog linka dobivate 40% popusta na godišnju pretplatu. Definitivno najbolje uložen novac u vlastitu edukaciju!! Dakle za besplatni probni mjesec i 40% popusta prijavite se na SkillShare Putem linka ( https://skillshare.eqcm.net/humanlab )

LAZARUS COFFEE

Lazarus Coffee – Njihova misija je približiti ovu vrstu kave svakom kavoljupcu u Hrvatskoj i oduševiti svaki ukus. Specialty kava mnogo je više od samo kave. Ona je rezultat pomnog branja svakog zrna na farmama daleke Nikaragve i Kostarike, sigurnog transporta te prženja i same pripreme našeg omiljenog napitka.
Prosječnih proizvoda ima dovoljno, i baš vam zato žele pružiti specialty. Jer prosječan život nije za nas! Budi iznad prosjeka, biraj Lazarus coffee baš kao što sam ga odabrao i ja.
Kao osoba koja obožava pravi okus kave tako sam napokon pronašao i ja svog dobavljača. Moj osobni izbor je Brazil. U ponudi su vam razne granulacije. Kavu možete naručiti u: zrnu, za tursku, espresso aparat, moka, ili french press. Možete iznajmiti kafe aparat ili pak dogovoriti pretplatu gdje će svakog mjeseca na vašu adresu stizati doza kvalitetne kave. A sve to možete provjetiti na linku https://bit.ly/3d9mIlK

JEDNOKRATNA DONACIJA PUTEM PAYPAL-a

Naš rad možete podržati i jednokratnim donacijama putem PayPal-a. Ukoliko jednostavno želite zahvaliti za trud i rad koji ulažem u ovaj podcast onda je ovo najbolji način. A ja obećavam kako će sav novac biti uložen u podizanje kvalitete podcasta. Link za direktnu uplatu! ( https://paypal.me/humanlabpodcast )
U svakom slučaju nemoj se osjećati loše ako to sada ne možeš učiniti. I lajk i komentar jednako su vrijedni kao i donacija. A možeš čak i podjeliti sa svojim društvom ovu epizodu.

PRETPLATI SE BESPLATNO NA TJEDNI NEWSLETTER: http://eepurl.com/gJvWcL Mjesto gdje ćeš svakoga tjedno na svoju emali adresu dobivati nove ažurirane informacije iz područja kao što su Zdravlje, Fitness, Dugovječnost, Medicina i mnoge druge srodne teme. Mjesto za nove diskusije i rasprave oko novih istraživanja. Odlična prilika za skupiti hrpu super korisnih i provjerenih informacija s kojima ćeš rasti i razvijati svoj intelekt i sposobnosti!!