Mr. Olympia za mene je bio san: LUKA KUHAR | Human LAB Podcast #20

“Kritika je sredstvo popravka, a ne destrukcije”

-Luka Kuhar

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.


Kada ti je cilj postati Mr. Olympia mnogo stvari je potrebno staviti na kocku. Odnose sa ljudima, zdravlje, kvalitetu života, uživanje u hrani, slobodno vrijeme. Kako onda netko može reći da vidi smisao u tome?
Upravo kroz moje propitkivanje htio sam saznati što to mora biti tako privlačno u tolikoj količini odricanja.

Luka Kuhar

Nisam mogao pronaći bolju osobu da mi odgovori na to pitanje od samog Luke Kuhara. Znalca kakvog je teško pronaći u današnje vrijeme. Mogu slobodo reći i Bodybuilding fanatika.
Enormna ljubav prema ovoj vrsti sporta ako ga možemo nazvati sportom dolazi iz mladenačkog sna o dostizanju ultimativne nagrade u bodybuildingu, a to je Mr. Olympia. Kako, kada i zašto je odustao od svog sna odnosno način na koji je shvatio da to možda i nije nešto što bi zaista htio, priča koju je sa zanosom podijelio sa nama. Motivacija za sve koji se žele baviti bodybuildingom svakako.


Razgovarali smo o tome zašto se za Bodybuilding može reći da je sport, kolika je kvaliteta života jednog bodybuildera, što je sve potrebno da bi se bilo jednim vrhunskim bodybuilderom. Njegovo mišljenje o ženskom bodybuildingu te što to za jednu ženu može značiti.

Ispričao mi je svoj put koji je prošao. Jednu zaista intrigantnu priču o uspjehu odnosno neuspjehu u životu. Tijekom školovanja nije pronalazio previše smisla u čitanju, znanju, istraživanju. No kako to inače biva u životu puno toga se promjeni sa odrastanjem. Luka je čovjek koji posjeduje jednu pravu malu knjižnicu. Ljubav prema čitanju i stjecanju znanja sad čini dobar dio njegova života. Proširivanje vidika, pronalaženje novih kutova za pogled na neke uobičajene situacije sve to Luka garantira onim ljudima koji prihvate čitanje bez predrasuda.

Danas kao strastveni zaljubljenik u bodybuilding prenosi sve vijesti kako one aktualne tako i one iz povijesti na YouTube kanalu Proteke. Dokumentarne filmove, razgovore, vijesti iz Hrvatske ali i regije u video formatu redovito kreira u svom elokventnom izričaju.

Dosezanje granice


Strast i entuzijazam koji posjeduje nadam se da će i na vas prenjeti barem dio njega. Na mene definitivno je i zato Vam donosim ovu priču o strasti, zanosu jednog mršavog dječaka koji je pronašao način kako dostići zavidnu formu. Priču o dosezanju granica onoga što smo spremni žrtvovati za svoje snove.

Potrebno je na vrijeme priznati samome sebi da ovo nije trenutak za to, da možda nismo rođeni sa tom genetikom ali i da sve to nije važno dokle god smo svjesni žrtve, rada i energije potrebne za ostvarivanje vlastitih ciljeva.

Pretplatite se na YouTube kanal, ostavite komentar i recite nam svoja iskustva na ovu temu!

VREMENSKE OZNAKE TEMA NALAZE SE DOLJE U OBJAVI!

-Mateo


Pogledaj razgovor na YouTube-u

Poslušaj nas i na Spotify-u

Poveži se s Lukom

WEB | Facebook

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

TIME STAMPS:


00:00 Intro
03:45 Moje odbijanje škole- što je jedina stvar koju me škola naučila
12:45 Sanjao sam o Mr. Olympji
16:50 Koliko je odricanja potrebno kako bi se ostvario uspjeh u bodybuildingu
23:57 Profesionalni sportaši nikako ne bi trebali biti ambasadori svog sporta
32:25 Ženski bodybuilding, prenabildane žene i gubitak ženstvenosti
35:12 Hustle culture, Homo Economicus, društveno nadmetanje
46:30 Kako se nositi sa strahom
55:15 Kako definirati uspjeh
01:00:35 Pogreška je najbolja učiteljica u životu
01:04:00 Kako se nositi sa kritikamae
01:06:50 Biti motiviran od ranog jutra
01:14:30 Čitanje knjige koje ima smisla
01:29:40 Koliko danas ljudi razmišljaju o smrti i samoubojstvu
01:34:28 Zadovoljstvo života je u radu i odnosu sa osobama pored nas
01:37:35 Blic pitanja


SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

NIKSEN Hrana za tijelo, um i dugovječnost

Niksen Flow’N’Glow, dnevni nootropic, među svojih 17 aktivnih sastojaka sadrži ekstrakte adaptogena ginsenga, gotu kole, ginkga bilobe, spektar vitamina B, vitamine H i D3 i koenzim Q10. Vitamini B3, B6, B12 i H doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava, a željezo i folna kiselina doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, što ih čini idealnom kombinacijom za ulazak u stanje flowa.

Pojam Nootropic potječe od antičkih grčkih riječi noos koja znači um i tropein koja označava smjer prema, što pojašnjava zašto se popularno još nazivaju i kognitivnim boosterima.

-CIDRANI Prirodni saveznik za jačanje imuniteta

Prvi u Hrvatskoj donosimo živi jabučni ocat s wild mother probiotičkom kulturom – Cidrani Original i Cidrani Honey. Postupkom divlje fermentacije probrane sorte cider jabuka razvija se bogatstvo bakterija i enzima koji služe našoj probavi i jačanju imuniteta, odnosno vraćaju slavu jabučnom octu koji je bio neizostavan dio narodne medicine naših šukunbaka.

Prehrana naših predaka obilovala je i zdravim mastima. Na temelju te tradicije nastao je Cidrani Coco-Ghee, gurmanski spoj termostabilnih uljakoji oživljava kuhinju iz davnina, dajući joj dašak profinjenosti. Zaokružuje svako jelo pripremljeno s ljubavlju i obogaćuje ga nutrijentima.

Pomno biramo naše sastojke i kreiramo inovativne kombinacije kako bismo vam ponudili isključivo visokokvalitetne namirnice s višestrukim funkcijama za tijelo i autentično iskustvo uživanja u okusima koji pobuđuju životni elan.

Tauron beef snacks (Prvi hrvatski Beef Jerky)

Tauron je vrhunski proizvod za sve koji se bave tjelesnim aktivnostima i imaju potrebu unjeti nešto više proteina u svoju prehranu.
Tauron beef snacks napravljeni su od najkvalitetnijeg mesa govedine sadrži samo 4% masti. Ne sadrži ugljikohidrate.

Ako vam je dosta proteinskih pločica onda je Tauron beef proizvod za vas. Nakon treninga kao zasitan i bogat izvor proteina ili na putu kao snack. S obzirom na pakiranje i kako je riječ o dehidriranom proizvodu vrlo je pogodan za sve oblike outdoor aktivnosti. Složenim procesom sušenja zadržava dugotrajnu kvalitetu i stabilnost te ga nije potrebno držati u hladnjaku do otvaranja.

Više na ( https://www.instagram.com/tauron.beef/ )