Ovo je jedna od najekstremnijih dijeta na svijetu: MARKO SINOVČIĆ | HUMAN LAB PODCAST #49

“Ketoza je samo slučajni put u kojem tijelo završi kad eliminiraš sve probleme moderne prehrane.”

-Marko Sinovčić
Marko Sinovčić Human LAB Podcast #49

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.


Pogledaj razgovor na YouTube-u

Human LAB Podcast YouTube

Poslušaj nas i na Spotify-u

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

MARKO SINOVČIĆ

U ovoj epizodi Human LAB Podcasta, gostovao je Marko Sinovčić, osnivač brenda Food Beyonders. Marko je počeo govoriti o tome kako je uspio govoriti o temama iz područja kineziologije i nutricionizma, iako nije stručnjak u tim područjima. Također, govorio je o stvaranju svojeg brenda Food Beyonders, kao i o izazovima s kojima se suočio prilikom stvaranja Keto Barova. Razgovarali smo i o funkcionalnim vlaknima u prehrani, te o proteinima i inzulinu.

Marko Sinovčić Human LAB Podcast

Govorio je o važnosti masti u prehrani, te o tome da se masti u tijelu ne završavaju kao masti. Spomenuli smo i poznati moto “Calories in – Calories out” i govorio o metabolizmu ugljikohidrata. Marko se također dotaknuo teme ketoze, objašnjavajući što je to i kada je dobra za nas. On je također govorio o količini ugljikohidrata koja se smije jesti na ketogenoj prehrani i o benefitima ketoze. On je izjavio da je carnivore prehrana njegov idealan način prehrane, te je govorio o razlozima zašto treba izbjegavati povrće u prehrani. Pokušali smo riješiti i polemiku oko probavnog zatvora uzrokovanog jedenjem velike količine mesa, a zaključkom da je to mit. Sve u svemu jedna zanimljiva tema i kontroverznih 2h razgovora!

Marko SInovčić Food Beyonder Human LAB Podcast

#keto #carnivore #diet


-Mateo, Human LAB

Poveži se s Filipom

Facebook | Instagram | LinkedIN

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKE OZNAKE:

[00:00] – U ovoj epizodi
[03:50] – Tko je Marko Sinovčić
[04:40] – Kako ja koji nisam kineziolog i nutricionist mogu govoriti o tim temama
[10:40] – Kako i zašto je nastao Food Beyonders brend
[16:40] – Izazovi u stvaranju Keto Barova
[19:40] – Funkcionalna vlakna
[26:30] – Proteini i inzulin
[33:20] – Masti u prehrani ne završavaju kao masti u tijelu
[40:50] – Calories in – Calories out
[49:00] – Metabolizam ugljikohidrata
[56:25] – Što je ketoza
[01:09:10] – Kada znamo da je ketoza dobra za nas
[01:13:00] – Koliko UH smijemo jesti na Ketogenojprehrani
[01:18:15] – Benefiti ketoze
[01:26:40] – Carnivore je moj idealni način prehrane
[01:30:50] – Zašto treba izbjegavati povrće
[01:36:16] – Liver King je u pravu
[01:42:00] – Probavni zatvor ako jedemo puno mesa nije istinit
[01:47:15] – Keto flu
[01:54:50] – Glavna poanta Carnivore prehrane
SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

Ako ste ljubitelji fitnessa i zdrave prehrane, onda će vam se svidjeti ovaj sponzorski pitch. My Protein je jedan od vodećih proizvođača dodataka prehrani i sportske prehrane, a mi smo ponosni što možemo predstaviti njihove proizvode našim slušateljima. My Protein nudi širok izbor proizvoda za izgradnju mišića, gubitak težine, poboljšanje performansi i generalno zdravlje. Njihovi proizvodi su napravljeni od visokokvalitetnih sastojaka i podvrgnuti rigoroznim kontrolama kvalitete.

Ako želite isprobati My Protein proizvode, možete iskoristiti moj kod MATEO-R7E kako bi ostvarili 40% popusta na cijelu narudžbu. Iskoristite ovu priliku da isprobate neke od najboljih proizvoda za zdravu prehranu

ANI BIOME

Ani Biome je hrvatski startup koji nudi preventivnu medicinu budućnosti. A kako znate da sam ja živim i promoviram prevenciju iznad liječenja ovo je bio logičan slijed.
Što to Ani Biome zapravo radi za vas je slijedeće. Na temelju personalizacije vama daju preporuke i proizvode iz njihove kolekcije koje doprinose kvaliteti vašeg gut healtha odnosno crijevnog mikrobioma. Znamo da je sve više istraživanja koja potvrđuju kako je kvalitetna probava odraz generalnog zdravlja. Samim time se pažnja usmjerava na poboljšanje probave kako testiranjima tako i tretmanima.
Personalizaciju postižu na temelju dva testa koji se nazivaju Age i Belly. Te redovitim korištenjem njihove aplikacije koja uz to što prepoznaje vaše navike i raspoloženje na temelju čega generira i uči od vas te vam u pravo vrijeme nudi potrebne informacije i daje znanja koja će baš vaš crijevni mikrobiom unaprijediti.

A ako koristite link (https://anibiome.ai?bg_ref=1zeOrvwkMt) ili promo kod HUMANLAB sve zajedno i sve velikim slovima vi ostvarujete 20% popusta na mikronapitke i 10% popusta na sve testove!
Ja u novu godinu ulazim sa friškim tetovima i donosim vama informacije iz prve ruke kako budu stizali rezultati. A vas još jednom pozivam da mi se pridružite i da uz to ostvarite popust od 20% korištenjem linka u opisu ili koda HUMANLAB sve zajedno i velikim slovima.

SKILLSHARE

SkillShare je odlična online platforma za učenje. Mjesto gdje na dohvat ruke imate ciljane i specifične edukacije iz toliko različitih područja da ni sami niste svjesni za što se sve može čovjek educirati. Bilo da je riječ o sportu, treningu ili video editingu, produktivnosti ili pak heklanju. Da čak i o heklanju imate edukacije. Nisam ni ja znao. Putem video predavanja koja su uvijek podjeljena u cjeline možete postati profesionalac već danas. Uz svako predavanje najčešće imate i radne zadatke koje možete izvršavati ili se direkno javiti tvorcu predavanja kako bi mu postavili dodatno pitanje.
SkillShare možete isprobati besplatno na mjesec dana putem linka. U tih mjesec dana možete pogledati koliko god stignete bez ograničenja, a ako se i odlučite na Skillshare i dalje. Putem ovog linka dobivate 40% popusta na godišnju pretplatu. Definitivno najbolje uložen novac u vlastitu edukaciju!! Dakle za besplatni probni mjesec i 40% popusta prijavite se na SkillShare Putem linka ( https://skillshare.eqcm.net/humanlab )

JEDNOKRATNA DONACIJA PUTEM PAYPAL-a

Naš rad možete podržati i jednokratnim donacijama putem PayPal-a. Ukoliko jednostavno želite zahvaliti za trud i rad koji ulažem u ovaj podcast onda je ovo najbolji način. A ja obećavam kako će sav novac biti uložen u podizanje kvalitete podcasta. Link za direktnu uplatu! ( https://paypal.me/humanlabpodcast )
U svakom slučaju nemoj se osjećati loše ako to sada ne možeš učiniti. I lajk i komentar jednako su vrijedni kao i donacija. A možeš čak i podjeliti sa svojim društvom ovu epizodu.

PRETPLATI SE BESPLATNO NA TJEDNI NEWSLETTER: http://eepurl.com/gJvWcL Mjesto gdje ćeš svakoga tjedno na svoju emali adresu dobivati nove ažurirane informacije iz područja kao što su Zdravlje, Fitness, Dugovječnost, Medicina i mnoge druge srodne teme. Mjesto za nove diskusije i rasprave oko novih istraživanja. Odlična prilika za skupiti hrpu super korisnih i provjerenih informacija s kojima ćeš rasti i razvijati svoj intelekt i sposobnosti!!