Prilagodi se!

Danas je situacija takva kakva je i trebamo ju shvatiti ozbiljno. Svatko od nas odgovoran je za sebe i one koji ga okružuju. Nalazimo se u svijetu koji je jako povezan. Samim time postupci pojedinca imaju ogroman utjecaj na cijelo društvo.

Savjetuje se izbjegavanje nepotrebnog boravka među ljudima. Mnogima to i odgovara i neki će napokon uspjeti uhvatiti malo mira i tišine i pozabaviti se vlastitim mislima. Postojati će i oni neodgovorni no o njima nećemo sada.

Do sada smo svi govorili kako nemamo vremena i kako jedva čekamo neki produženi vikend kako bi završili obaveze, projekte, zadatke. E pa dragi moji sada vam je upravo došlo to. Vrijeme za obavljanje svega toga.

Pišite, čitajte, vježbajte, boravite u prirodi na otvorenom, meditirajte, slušajte korisne i kvalitetne podcaste.

Ne zaboravite piti dovoljno vode, sada stignete! Posložite planove za budućnost, kako ćete i na koji način krenuti dalje u svom poslu. Osmislite plan ZDRAVE prehrane, ako ne nemate potrebno znanje javite se onima koji ga imaju. Tražite informacije, učite i budite proaktivni kroz ovo vrijeme.

No ne zaboravite na sve one koji su u problemu, postoje oni koji su trenutno u izolaciji i ne smiju ali baš nigdje van svog doma. Nazovite ih pitajte kako im možete pomoći, olakšati trenutno situaciju. Postoji hrpa stvari koju možete za njih učiniti a pri tome ne trebate ostvariti fizički kontakt s njima. COVID-19 se ne prenosi telefonskom žicom. 😉

Ali navažnije od svega je da imate strpljenja i razumjevanja za cijelu situaciju. Podržite sve medicinske djelatnike, imajte strpljenja jer sve se radi sa znatno većim oprezom što zahtvjeva i više vremena. Ako ste zatražili bilo kakvu medicinsku pomoć u zdravstvenoj ustanovi znate da nećete ostati zanemareni. No morate biti svijesni toga da se mnoge stvari obavljaju po prioritetima, mnoge djelatnosti zatvaraju svoja radilišta i prenamjenjuju se u skladu sa situacijom.

SLUŽBENE INFORMACIJE COVID-19 SITUACIJE U HRVATSKOJ NALAZE SE NA LINKU:
https://www.koronavirus.hr/

#AlertNotAnxious #novelcoronavirus #COVID19