SPAVAJ MANJE BUDI SE ODMORAN (Znanstveno dokazane činjenice): ALEN JUGINOVIĆ |Human LAB Podcast #45

“Arhitektura sna je puno važnija od duljine sna.”

-Alen Juginović
Alen Juginović Human LAB Podcast #45

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.


Pogledaj razgovor na YouTube-u

Human LAB Podcast YouTube

Poslušaj nas i na Spotify-u

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

ALEN JUGINOVIĆ

Rođen u Splitu gdje je završio Medicinski fakultet.
Trenutno je na Hravardu u Bostonu na post doktorskom studiju te istraživač na području neurobiologije spavanja. Njegova potraga je za biomarkerima lošeg spavanja te utjecaj spavanja na generalno zdravlje. Još drži kolegij “Neurobiologija emocija i poremećaji raspoloženja” Autor je knjige “Uvod u medicinu spavanja”

Alen Juginović

Ako ste ikada imali problema sa spavanjem ova epizoda biti će vaš magičan lijek. Toliko dobra epizoda natrpana sa vrhunskim i prije svega znanstveno utemeljenim tehnikama za bolji i kvalitetniji san.

Najvažnija lekcija ovog razgovora je kako nije nužno važno koliko dugo mi spavamo već kakva nam je arhitektura tog sna. Cijelu arhitekturu po fazama smo u detalje objasnili u ovoj epizodi. Razgovarali smo i o patološkim stanjima koji se vrlo često javljalju zbog lošeg sna ali i uzročnike tog istog lošeg sna.

Alen Juginović, Human LAB Podcast #45

Uživajte
-Mateo, Human LAB

Poveži se s Alenom

WEB | Instagram | Facebook | LinkedIn

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKE OZNAKE:

00:00 – Što nas čeka u današnjoj epizodi
02:00 – Koja je uloga spavanja
09:10 – Oksidativni stres
12:10 – Od budnosti do REM faze
16:20 – Kako unaprijediti arhitekturu spavanja
20:20 – Moždani valovi
26:35 – Nevoljni trzajevi tijela
30:20 – Idealna faza sna za buđenje
35:05 – Kako se kvaliteta sna odražava na oporavak od treninga
42:35 – Što je Sleep Apnea
51:20 – Power nap znanost iza ovog protokola
55:20 – Crikadijski ritam, melatonin i njegov utjecaj
01:05:20 – Kako usavršiti ritam spavanja sa noćnim smjenama
01:14:15 – Kako pravilno preskočiti vremenske zone vbez Jet Lag-a
01:26:00 – Preparati za bolji san
SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

SKILLSHARE

SkillShare je odlična online platforma za učenje. Mjesto gdje na dohvat ruke imate ciljane i specifične edukacije iz toliko različitih područja da ni sami niste svjesni za što se sve može čovjek educirati. Bilo da je riječ o sportu, treningu ili video editingu, produktivnosti ili pak heklanju. Da čak i o heklanju imate edukacije. Nisam ni ja znao. Putem video predavanja koja su uvijek podjeljena u cjeline možete postati profesionalac već danas. Uz svako predavanje najčešće imate i radne zadatke koje možete izvršavati ili se direkno javiti tvorcu predavanja kako bi mu postavili dodatno pitanje.
SkillShare možete isprobati besplatno na mjesec dana putem linka. U tih mjesec dana možete pogledati koliko god stignete bez ograničenja, a ako se i odlučite na Skillshare i dalje. Putem ovog linka dobivate 40% popusta na godišnju pretplatu. Definitivno najbolje uložen novac u vlastitu edukaciju!! Dakle za besplatni probni mjesec i 40% popusta prijavite se na SkillShare Putem linka ( https://skillshare.eqcm.net/humanlab )

JEDNOKRATNA DONACIJA PUTEM PAYPAL-a

Naš rad možete podržati i jednokratnim donacijama putem PayPal-a. Ukoliko jednostavno želite zahvaliti za trud i rad koji ulažem u ovaj podcast onda je ovo najbolji način. A ja obećavam kako će sav novac biti uložen u podizanje kvalitete podcasta. Link za direktnu uplatu! ( https://paypal.me/humanlabpodcast )
U svakom slučaju nemoj se osjećati loše ako to sada ne možeš učiniti. I lajk i komentar jednako su vrijedni kao i donacija. A možeš čak i podjeliti sa svojim društvom ovu epizodu.

PRETPLATI SE BESPLATNO NA TJEDNI NEWSLETTER: http://eepurl.com/gJvWcL Mjesto gdje ćeš svakoga tjedno na svoju emali adresu dobivati nove ažurirane informacije iz područja kao što su Zdravlje, Fitness, Dugovječnost, Medicina i mnoge druge srodne teme. Mjesto za nove diskusije i rasprave oko novih istraživanja. Odlična prilika za skupiti hrpu super korisnih i provjerenih informacija s kojima ćeš rasti i razvijati svoj intelekt i sposobnosti!!