Sve što moraš znati o CROSSFITU :MARKO ČRLJENEC | Human LAB Podcast #42

“Da bi razvijali što više sposobnosti, potrebno je maknuti specijaliziranost.”

-Marko Črljenec
Marko Črljenec Human LAB Podcast #41

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.


Pogledaj razgovor na YouTube-u

Human LAB Podcast YouTube

Poslušaj nas i na Spotify-u

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

MARKO ČRLJENEC

Marko Črljenec profesor je kineziologije. U svijetu Crossfita poznatiji kao hrvatski Dave Castro. Vlasnik je fitness centra Active Vita u Varaždinu.

U razgovoru smo definirali što je to Crossfit, kome je namijenjen, koje su posljedice i problemi Crossfit zajednice te smo dobar dio vremena proveli u razgovoru o natjecanju koje uskoro dolazi pod imenom Varaždin Throwdown!

Marko Črljenec Human LAB Podcast #41

Diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje Osnovne Kineziološke Transformacije (Fitnes). Certificirani CrossFit Level-3 trener, CrossFit Kids i CrossFit Movement & Mobility trener. Trenutno radi kao osobni trener, predavač na Fitnes učilištu te kao predsjednik Udruge Active Vita radi na promicanju tjelesne aktivnosti i zdravlja kroz razne projekte. Uz to je i učitelj skijanja te posjeduje brojne certifikate neformalne edukacije iz područja fitnesa. Organizator nekoliko natjecanja u funkcionalnom fitnesu, te se i sam redovito natječe na CrossFit natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Marko Črljenec Human LAB Podcast

Organizator je jednog od najpoznatijih natjecanja u funkcionalnom fitnesu u našoj regiji. Gotovo jedinom koji se održao na životu od kako je Crossfit uhvatio zamah. I ove godine natjecanje se održava 11. i 12. Lipnja u Varaždinu te su svi pozvani da dođu pogledati o kakvom se spektaklu radi.

Uživajte
-Mateo, Human LAB

Poveži se s Markom

Instagram | Facebook

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VREMENSKE OZNAKE:

00:00 – Predstavljanje
04:10 – Zašto sam usmjerio fitness
06:25 – Kvaliteta tjelesno zdravstvenog odgoja u školi je upitna
17:35 – Crossfit nisu samo nabrijani likovi
17:05 – Što je #Crossfit
24:50 – Što je intenzitet i kako se prilagođava
29:20 – Tko sve smije trenirati Crossfit
41:55 – Kako izgleda jedan klasičan Crossfit trening
48:20 – Što je METCON
57:40 – Što su i vrijede li Crossfit edukacije lvl 1,2,3
01:09:55 – Razlika između funkcionalnog fitnessa, cross treninga i Crossfita
01:20:05 – Crossfiteri su najspremniji sportaši
01:24:30 – Varaždin Throwdown
01:45:10 -Zona ugode
01:48:05 – Crossfit kao sport
02:00:35 – Novi projekt u Hrvatskoj
SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

SKILLSHARE

SkillShare je odlična online platforma za učenje. Mjesto gdje na dohvat ruke imate ciljane i specifične edukacije iz toliko različitih područja da ni sami niste svjesni za što se sve može čovjek educirati. Bilo da je riječ o sportu, treningu ili video editingu, produktivnosti ili pak heklanju. Da čak i o heklanju imate edukacije. Nisam ni ja znao. Putem video predavanja koja su uvijek podjeljena u cjeline možete postati profesionalac već danas. Uz svako predavanje najčešće imate i radne zadatke koje možete izvršavati ili se direkno javiti tvorcu predavanja kako bi mu postavili dodatno pitanje.
SkillShare možete isprobati besplatno na mjesec dana putem linka. U tih mjesec dana možete pogledati koliko god stignete bez ograničenja, a ako se i odlučite na Skillshare i dalje. Putem ovog linka dobivate 40% popusta na godišnju pretplatu. Definitivno najbolje uložen novac u vlastitu edukaciju!! Dakle za besplatni probni mjesec i 40% popusta prijavite se na SkillShare Putem linka ( https://skillshare.eqcm.net/humanlab )

LAZARUS COFFEE

Lazarus Coffee – Njihova misija je približiti ovu vrstu kave svakom kavoljupcu u Hrvatskoj i oduševiti svaki ukus. Specialty kava mnogo je više od samo kave. Ona je rezultat pomnog branja svakog zrna na farmama daleke Nikaragve i Kostarike, sigurnog transporta te prženja i same pripreme našeg omiljenog napitka.
Prosječnih proizvoda ima dovoljno, i baš vam zato žele pružiti specialty. Jer prosječan život nije za nas! Budi iznad prosjeka, biraj Lazarus coffee baš kao što sam ga odabrao i ja.
Kao osoba koja obožava pravi okus kave tako sam napokon pronašao i ja svog dobavljača. Moj osobni izbor je Brazil. U ponudi su vam razne granulacije. Kavu možete naručiti u: zrnu, za tursku, espresso aparat, moka, ili french press. Možete iznajmiti kafe aparat ili pak dogovoriti pretplatu gdje će svakog mjeseca na vašu adresu stizati doza kvalitetne kave. A sve to možete provjetiti na linku https://bit.ly/3d9mIlK

JEDNOKRATNA DONACIJA PUTEM PAYPAL-a

Naš rad možete podržati i jednokratnim donacijama putem PayPal-a. Ukoliko jednostavno želite zahvaliti za trud i rad koji ulažem u ovaj podcast onda je ovo najbolji način. A ja obećavam kako će sav novac biti uložen u podizanje kvalitete podcasta. Link za direktnu uplatu! ( https://paypal.me/humanlabpodcast )
U svakom slučaju nemoj se osjećati loše ako to sada ne možeš učiniti. I lajk i komentar jednako su vrijedni kao i donacija. A možeš čak i podjeliti sa svojim društvom ovu epizodu.

PRETPLATI SE BESPLATNO NA TJEDNI NEWSLETTER: http://eepurl.com/gJvWcL Mjesto gdje ćeš svakoga tjedno na svoju emali adresu dobivati nove ažurirane informacije iz područja kao što su Zdravlje, Fitness, Dugovječnost, Medicina i mnoge druge srodne teme. Mjesto za nove diskusije i rasprave oko novih istraživanja. Odlična prilika za skupiti hrpu super korisnih i provjerenih informacija s kojima ćeš rasti i razvijati svoj intelekt i sposobnosti!!