Top 10 knjiga koje trebate pročitati

Ovdje se nalaze knjige koje bi po mome mišljenju trebala pročitati svaka osoba koja želi postići izvanredni uspjeh u svome životu. Ovdje se nalaze 10 knjiga koje sam odabrao kao must read. To nisu sve knjige koje sam do sada pročitao ima ih još hrpa ali su zasigurno one koje su ostavile najviše traga u mom životu.

Tijekom cijelog svog školovanja nisam preferirao čitanje, pogotovo lektire. Sve dok jednom nisam osjetio potrebu u životu riješiti se strahova koji su me proganjali. Upravo tada sam potražio nešto što će me usmjeriti na put uspjeha.

Prva i najvažnija knjiga u mom životu bila je 7 navika uspješnih ljudi. To je knjiga koja je promijenila način na koji vidim uspjeh, knjiga koja je donijela toliko važno znanje koje toplo preporučam svakome tko želi postići uspeh na područjima odnosa s ljudima, poslovnom planu i životnoj mudrosti.

I tako sam savladavao i upijao knjigu za knjigom. Sada u prosijeku pročitam više knjiga u nekoliko mjeseci nego što sam pročitao u cijelom svom životu do trenutka kada sam naišao na tu knjigu.

Ne postoji ništa važnije od proširivanja svog znanja, a znanje koje ste stekli u školi samo je zrno pijeska u pustinji onoga što bi svaka osoba trebala savladati. Postoje mnoge stvari koje nas u školi ne uče dovoljno i za koje je u određenom dijelu života potrebna dodatna edukacija, poput odnosa s drugim ljudima, kritičko razmišljanja, šireg pogleda na život.

Odvojite vrijeme u danu za stjecanje novih ideja, novih vizija jer nikad ne znate što se može izroditi kao plod čitanja. Možda baš zbog jednog reda teksta stvorite ideju za novu poslovnu priliku ili riješite problem u odnosu s ljudima oko vas.

BOOK LIST

  1.  7 Habits of highly effective people – STEPHEN R.COVEY
  2. Think and grow rich – NAPOLEON HILL
  3. Art of public speaking – DALE CARNEGIE
  4. How to win friends and influence people – DALE CARNEGIE
  5. Flow, The psychology of optimal experience –  MIHALY CSIKSZENTMIHALYI
  6. David and Goliath MALCOM GLADWELL
  7. Emotional Intelligence – DANIEL GOLEMAN
  8. The magic of getting what you want – DAVID G. SCHWARTZ
  9. Duct Tape Marketing – JOHN JANTSCH
  10. Man are from Mars Woman ar from Venus– JOHN GRAY

O važnosti čitanja dodatno možete pročitati ovdje.

2 thoughts on “Top 10 knjiga koje trebate pročitati”

Comments are closed.