Trening je završni dio rehabilitacije: Sandro Venier | Human LAB Podcast #29

“Svi fizički testovi koje terapeut radi su nebitni ako osoba nije psihički spremna za povratak sportu ili pokretu tjekom kojeg je došlo do ozlijede”

-Sandro Venier

Razgovor možete pronaći na youtube kanalu, Spotify-u, te svim ostalim platformama za pružanje audio reprodukcije podcasta.

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

SANDRO VENIER

Gost ove epizode je Sandro Venier. Kineziterapeut, fizioterapeut čovjek koji vas vodi cijelim putem rehabilitacije. Vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu, bivši odbojksaš te licencirani stručnjak za kineziotaping. Završio je Motus Melior edukaciju gdje je odradio i pripravništvo.

Sandro Venier – Human LAB Podcast #29

Znanja i iskustva koje je stekao obrazovanjem, istraživanjem i već dugim nizom godina rada u rehabilitaciji podjelio je s nama.

U ovoj epizodi saznati ćete kako proći cijeli put rehabilitacije od prvog trena nastanka ozlijede pa do završne faze vraćanja punom radu i aktivnosti. Bilo da ste sportaš, rekreativac ili ste trener koji radi sa nekim od ovih skupina onda će ova epizoda biti veoma korisna za vas. Razgovarali smo o boli, kako nastaje te kako tretirati kroničnu bol. Kifozi, skoliozi, lordozi, išijasu ali i kineziofobiji.

Uživajte
-Mateo


Pogledaj razgovor na YouTube-u

https://youtu.be/x5DQd32IUhM

Poslušaj nas i na Spotify-u

Poveži se s Sandrom

| Instagram | Facebook |

POTRAŽI HUMAN LAB PODCAST
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

TIME STAMPS:

VREMENSKE OZNAKE:
00:00 Intro
02:50 – Zašto Kineziološki fakultet
04:30 – Kako je kineziterapija prevagnula nad odbojkom
07:10 – Studij fizioterapije uz kineziterapiju i dodatno stjecanje znanja
23:00 – Vlastite edukacije koje ću držati
29:00 – Kako ja gledam na bol i kako ju rješavam
36:05 – Kineziofobija
43:05 – Gdje tražiti rješenje za kroničnu bol
50:41 – Razlike između pasivne i aktivne terapije
56:50 – Upalni odgovor i njegova uloga
01:05:40 – Sve što imam za reći o posturi
01:09:08 – Kifoza, skolioza, lordoza
01:18:35 – Imobilizacija nakon ozlijeda i fizikalna rehabilitacija
01:31:55 – Prvi pregled u Venier centru
01:40:05 – Išijas
01:42:27 – Hodanje bos, minimalistička obuća
01:49:42 – Važnost redovitog treniranja
SPONSORS

Bez naših sponzora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zato im Hvala!

*MYPROTEIN 40% popust na cijeli račun putem linka https://www.myprotein.hr/referrals.list?applyCode=MATEO-R7E ili korištenjem koda MATEO-R7E

SKILLSHARE

SkillShare je odlična online platforma za učenje. Mjesto gdje na dohvat ruke imate ciljane i specifične edukacije iz toliko različitih područja da ni sami niste svjesni za što se sve može čovjek educirati. Bilo da je riječ o sportu, treningu ili video editingu, produktivnosti ili pak heklanju. Da čak i o heklanju imate edukacije. Nisam ni ja znao. Putem video predavanja koja su uvijek podjeljena u cjeline možete postati profesionalac već danas. Uz svako predavanje najčešće imate i radne zadatke koje možete izvršavati ili se direkno javiti tvorcu predavanja kako bi mu postavili dodatno pitanje.
SkillShare možete isprobati besplatno na mjesec dana putem linka. U tih mjesec dana možete pogledati koliko god stignete bez ograničenja, a ako se i odlučite na Skillshare i dalje. Putem ovog linka dobivate 40% popusta na godišnju pretplatu. Definitivno najbolje uložen novac u vlastitu edukaciju!! Dakle za besplatni probni mjesec i 40% popusta prijavite se na SkillShare Putem linka ( https://skillshare.eqcm.net/humanlab )

LAZARUS COFFEE

Lazarus Coffee – Njihova misija je približiti ovu vrstu kave svakom kavoljupcu u Hrvatskoj i oduševiti svaki ukus. Specialty kava mnogo je više od samo kave. Ona je rezultat pomnog branja svakog zrna na farmama daleke Nikaragve i Kostarike, sigurnog transporta te prženja i same pripreme našeg omiljenog napitka.
Prosječnih proizvoda ima dovoljno, i baš vam zato žele pružiti specialty. Jer prosječan život nije za nas! Budi iznad prosjeka, biraj Lazarus coffee baš kao što sam ga odabrao i ja.
Kao osoba koja obožava pravi okus kave tako sam napokon pronašao i ja svog dobavljača. Moj osobni izbor je Brazil. U ponudi su vam razne granulacije. Kavu možete naručiti u: zrnu, za tursku, espresso aparat, moka, ili french press. Možete iznajmiti kafe aparat ili pak dogovoriti pretplatu gdje će svakog mjeseca na vašu adresu stizati doza kvalitetne kave. A sve to možete provjetiti na linku https://bit.ly/3d9mIlK

JEDNOKRATNA DONACIJA PUTEM PAYPAL-a

Naš rad možete podržati i jednokratnim donacijama putem PayPal-a. Ukoliko jednostavno želite zahvaliti za trud i rad koji ulažem u ovaj podcast onda je ovo najbolji način. A ja obećavam kako će sav novac biti uložen u podizanje kvalitete podcasta. Link za direktnu uplatu! ( https://paypal.me/humanlabpodcast )
U svakom slučaju nemoj se osjećati loše ako to sada ne možeš učiniti. I lajk i komentar jednako su vrijedni kao i donacija. A možeš čak i podjeliti sa svojim društvom ovu epizodu.

PRETPLATI SE BESPLATNO NA TJEDNI NEWSLETTER: http://eepurl.com/gJvWcL Mjesto gdje ćeš svakoga tjedno na svoju emali adresu dobivati nove ažurirane informacije iz područja kao što su Zdravlje, Fitness, Dugovječnost, Medicina i mnoge druge srodne teme. Mjesto za nove diskusije i rasprave oko novih istraživanja. Odlična prilika za skupiti hrpu super korisnih i provjerenih informacija s kojima ćeš rasti i razvijati svoj intelekt i sposobnosti!!